One comment
27th June 2017
Share:

Despre mine și blog | by Irina Schmitz

Blogul este un jurnal, iar acesta nu face excepție. Acesta este, deci, jurnalul meu: Irina Schmitz, în care scriu din decembrie 2015, când eram însărcinată în luna a șasea. Este despre evoluția mea ca femeie, despre lecțiile învățate, despre dileme, despre viața de cuplu și provocările ei, despre dorințe și decizia de a face pasul spre antreprenoriat, despre femeia care a devenit mamă.

Vreți să știți de ce scriu? M-au mai întrebat și alții. Ba chiar și eu mă tot întreb, dar nu mă hotărăsc niciodată ce mă face o scriitoare atât de bună. Singurul lucru pentru care am reușit să găsesc un sens în tot ceea ce fac e Isabella, fiica mea, care mă va întreba cu siguranță într-o bună zi ”Mama, cum a fost viața ta?”.

Sau poate aș reuși să-i răspund cumva Andreei Esca, dacă mi-ar cere să-mi fac autobiografia în 20 de secunde. Ca și când asta ar fi posibil. În fond, mi-a luat un an și ceva doar ca să m-apuc să scriu prezentarea asta! Din 2016, de când am aflat că orice blog trebuie să aibă musai o pagina Despre Blog eu am găsit niște timp abia acum să o scriu, în 2017, la un 4 dimineața, în timp ce ai mei dorm.

Despre mine, Irina Schmitz, autoarea textelor de pe acest blog, scriu de două ori pe săptămână, mai ales la rubrica ”Lecții de viață” și pot să vorbesc ani în șir, dar Despre Blog … e altă mâncare de pește deși îmi aparține. Că pe blog se scrie nu se vorbește … Adică show, don`t tell (șodontel :)))) …

Așa că dacă i-aș răspunde Andreei Esca, aș începe cu Despre mine:

 • prefer să vorbesc în loc să scriu
 • îmi ador soțul și fiica
 • iubesc apa, inclusiv ploaia și vremea la 26 de grade
 • sunt băutoare de cafea, Prosecco, Leffe și vin roșu
 • joc bridge, yams și remy
 • dacă viața mea s-ar sfârși azi, ar fi în pași de dans cu happy ending
 • Noua Zeelandă și Veneția
 • pasionată de evoluția umanității și a creierului uman
 • filmul preferat Queen of Katwe (Phiona Mutesi)
 • mă delectez citind cărți și chipuri

Dacă aș mai avea 10 secunde, aș adăuga că:

 • îmi place să învăț și să predau
 • mă văd pe scena TedEx inspirând oameni
 • mă pasionează nutriția, activitatea fizică, îngrijirea corpului și-a minții
 • cred că boala e un mod al problemelor nerezolvate de a se exprima
 • orice este posibil!
 • imaginația este mai presus de cunoaștere 😉

Despre ce scriu eu pe blog?

Scriu despre evoluția mea ca femeie în rolul de:

 1. soție
 2. mamă
 3. antreprenor
 4. soră mai mare
 5. prietenă
 6. fiică
 7. româncă

Pe larg scriu despre:

 • trecerea de la viața de cuplu la viața de părinți și INVERS
 • amintiri, chiar și din copilărie
 • traseul de la statutul de angajată la casnică și saltul în antreprenoriat
 • întâmplări zilnice care mă pun pe gânduri

Să excelez în toate cele 7 roluri de mai sus mi se pare o provocare demnă de trăit. Uneori simt că-mi mai sare discul în timp ce dansez și-s un pic buimăcită, că parcă n-aș zice dezechilibrată.

Blogul Revelații de Părinte

nu este un blog exclusiv de parenting

Numele blogului a rămas aproape neschimbat din decembrie 2015. Am renunțat doar la cuvântul ”blogspot”, iar în februarie 2017 am transferat blogul pe WordPress. Asta explică și bulibășeala din postările mai vechi, așa, ca să nu vă mire inconsecvența.

Cum am ales numele blogului Revelații de Părinte?

Revelații am la tot pasul, deci mi-a fost ușor să aleg acest cuvânt, iar ”părinte” l-am ales ca tribut oferit Zeilor Inspirației (Apollo și Dionysos, în cazul meu) că, de când am devenit mamă, inspirația mi-e prietenă.

La ce să te aștepți când frunzărești acest blog?

La povești din viața mea. Uneori bucuria și optimismul sar dintre rânduri ca la o mare petrecere. Alteori cuvintele sunt grele și stau să se prăbușească sub tristețea și neputința care mă mai vizitează în câte-o zi proastă. Veți simți în unele articole și gustul dulce acrișor al autoironiei, că așa m-au călit pe mine anii.

Poți găsi și sfaturi. Ba chiar poți să mi le ceri, sunt generoasă, am din belșug! Asta pentru că citesc multe studii de specialitate, doar v-am zis că sunt pasionată de evoluția umanității și a creierului uman. Orizontul meu când vine vorba de informații și cunoaștere este larg inclusiv în sens geografic, pentru că jumătate din familia mea locuiește în Olanda. I se adaugă prieteni din America, Anglia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda, România, Spania.

Deci te poți aștepta la evoluție, la evoluția mea ca femeie, pentru că îmi place să învăț zilnic. Chiar acum mă formez ca Trainer în NLP. Unde mai pui că iau lecții de scris… deci și textele vor fi mai faine. Iar în viitor, adică spre sfârșitul anului, poți chiar să te aștepți la postări zilnice.

Am scris și înainte de revelatiideparinte.ro (găsiți dovezi pe OradespreFericire.ro), dar abia după ce am devenit mamă mi-am găsit motivația să scriu săptămânal. Mai precis din vara lui 2016, când preocupată de educația bebelușei mele m-am dus să-i ascult pe Gaspar Gyorgy și pe Oana Moraru la Social Media for Parents. Mă inspiră enorm ăștia doi. Muncesc de le sar capacele ca noi să fim mai fericiți. Un nou rând de aplauze de la mine! Mă amuz și acum că am vrut să plătesc bilet la eveniment, dar am văzut secțiunea ”Solicită o invitație ca blogger” și, cum aveam un blog, mi s-a părut că sunt îndreptățită să solicit. Nici nu visam eu ce lume avea să mi se deschidă în momentul în care am pășit în sală printre sutele de mame care scriau, unele chiar de 10 ani, pentru milioane de cititori.

M-au dat pe spate realizările bloggerilor și în același timp m-au inspirat. Aplauze și pentru ei!!! Și pentru faptul că azi sunt una de-a lor.

PS: să știi că în unele articole voi povesti și despre produse, locuri sau servicii care-mi plac. În acest fel pot plăti pentru mentenanța acestui blog (domeniu, hosting, servicii IT, contabil, logo, poze, șamd) și pentru facturile care se adună în timp ce eu scriu :). La ce visez eu din partea ta ca cititor am scris aici.

Îți mulțumesc că mi-a vizitat casa virtuală!

PPS: poza din imagine este logo-ul meu de când am debutat în antreprenoriat ;). Urmează să-i schimb culorile 🙂

 

 

 

 

You Might Also Like

by
Din tabăra femeilor, aproape arogante, am început de un deceniu să trag cu ochiul și-n alte taberele: cea a femeilor altruiste, a mamelor de tot felul, a părinților generației mele, și mai nou în tabăra antreprenoarelor de succes. Tot în ultimul deceniu am făcut cel mai mare salt la nivel de identitate. Iar de un an am învățat, după eșuări repetate, ce înseamnă respectul și care este puterea momentului prezent. Lumea zice despre mine că aș avea simțul umorului, că-s directă și că nu mă supăr pe om ca măgarul pe sat. Îmi administrez zilnic cele trei vaccinuri care mă ajută să fiu mai respectoasă și mai atentă.
 1. Reply

  Frumos și onest spus! Multă baftă și inspirație în continuare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *