No comments
29th June 2019
Share:
Timp pentru părinți
Sper că timpul este de partea mea și vom fi pe pământ multă vreme de-acum încolo, așa încât va veni și ziua în care-mi voi face timp pentru părinți.

14610 de zile și prea multe fără timp pentru părinții mei

Au trecut 14610 de zile de când am văzut lumina zilei.

14610 de zile petrecute ca fiică și nepoată,

13314 de zile petrecute ca soră mai mare,

5844 petrecute ca adult,

dintre care 4270 ca parteneră în același cuplu,

iar 1169 dintre acestea le-am petrecut ca mamă.

 

Așa că 14610 din zilele petrecute în acest corp le-am trăit ca fiică, 91% ca soră mai mare, 29% ca partenera aceluiași bărbat și doar 8% ca mamă.

 

Asta mă face expertă în relația cu părinții mei? Mi-aș dori, dar cred că mai am multe de reparat. Am înțeles multe lucruri, în special în ultimii trei ani, dar cred că nu mi-am făcut timp să le spun și alor mei.

 

Să le spun că-i iubesc, că nu-i mai învinovățesc pentru eșecurile mele, sau că i-am iertat pentru ce am crezut eu că ar fi putut să-mi ofere și n-au făcut-o? Nu mi-am făcut timp încă.

 

Să-mi fac timp să le spun că toate revelațiile pe care le-am avut s-au petrecut după ce am devenit la rândul meu mamă și până atunci am crezut că ai mei părinți doar m-au privat de ce consideram eu că mi se cuvenea prin naștere? Nu, nici de asta nu mi-am făcut timp.

 

Să-mi fac timp să le spun că de la distanță trăiam o frumoasă poveste de dragoste, însă am fost la un pas de a divorța? Nu, nici de asta nu mi-am făcut timp.

 

Să le spun că am făcut o facultate care nu mi-a plăcut și că acum nu-mi găsesc timp sau curaj să o fac pe cea care-mi doresc să o urmez? Sau oare nu-i vorba de lipsă de timp ori curaj, ci de preconcepția că ”facultatea absolvită după 40 de ani este pentru oameni nehotărâți”?

 

Să le mulțumesc că, deși eu am avut alte așteptări din partea lor, am devenit totuși o persoană care știe ce-i respectul și iubirea necondiționată?

 

Să le mulțumesc că au avut curaj de a avea și cel de-al doilea copil, oferindu-mi mie șansa de a iubi o soră ca pe ochii din cap? Nici de asta n-am avut timp.

 

Încă sper că timpul este de partea mea și vom fi pe pământ multă vreme de-acum încolo, așa încât va veni și ziua în care-mi voi face timp.

 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.