One comment
27th June 2017
Share:
Blogul Elei Schmitz
Blogul descriptiv al unei femei, Ela, devenită mamă, care este în căutarea liniștii sufletești, a blândeții și iubirii necondiționate.

Despre blog

și creatoarea Ela

Viața este dinamică! La fel este și acest blog! Scriu aici din decembrie 2015, de când eram însărcinată în luna a șasea. Aici sunt capturare percepțiile mele, Irina Schmitz (Ela), LA UN MOMENT PRECIS, foarte bine delimitat în timp. 

De la publicarea unui articol și până în momentul în care este citit a trecut multă apă pe Dunăre și multe din percepțiile mele s-au schimbat, unele chiar radical. Deci multe dintre articole sunt de domeniul trecutului și trebuie citite, citate și interpretate ca atare. Cel mai bine ar fi să mă întrebați care-i părerea mea despre un subiect înainte să spuneți: ”uite ce-a zis Ela”!

Cam de prin 2017 oamenii din online mă știu de Schmitza, dar eu nu m-am obișnuit cu acest ”nume de scenă”. Nu-mi place! Prefer să fiu strigată Ela.

Ce i-aș spune Andreei Esca, la Radio, despre mine și blog în 20 de secunde?

 • prefer să vorbesc, în loc să scriu
 • îmi ador soțul și fiica
 • iubesc apa, inclusiv ploaia și vremea la 26 de grade
 • sunt (încă) băutoare de cafea, ceai verde, Prosecco, Leffe și vin roșu
 • joc bridge (prea rar), yams și remy
 • Noua Zeelandă și Veneția
 • pasionată de evoluția umanității și a creierului uman
 • filmul preferat Queen of Katwe (Phiona Mutesi)
 • mă delectez citind cărți și chipuri

Dacă aș mai avea 10 secunde, aș adăuga că:

 • ascult din ce în ce mai bine
 • meditez
 • mă pasionează fizica cunatică
 • cred că boala e un mod al problemelor nerezolvate în cap de a se exprima în corp
 • orice este posibil!
 • imaginația este mai presus de cunoaștere!

Vreți să știți de ce scriu?

Și eu mă tot întreb, dar nu mă hotărăsc niciodată ce mă face să mă așez la laptop și să scriu. Motivele se tot schimbă. La fel și direcția. La fel și tonul. La fel și frecvența cu care scriu.

Despre ce scriu?

Scriu despre ce nu mai pot ține în mine și pentru mine. Scriu și despre ce vreau să înțeleg mai bine. Scrisul îmi oferă claritate. Și scriu despre cum cultiv eu blândețea și cum învăț să iubesc necondiționat.

Uneori scriu:

 • pentru că-mi place să recitesc și să constat cât de mult am evoluat,
 • ca să analizez cum mi-am creat realitatea,
 • când simt că pot contribui și la evoluția altor oameni.

Deci, folosesc blogul ca pe o unealtă, pentru a observa dinamismul evoluției mele ca femeie în rolul de:

 1. soție
 2. mamă
 3. antreprenor
 4. soră mai mare
 5. prietenă
 6. fiică
 7. româncă (emigrantă)
 8. energie, în corp de femeie

Pe scurt ”Revelații de Părinte” este blogul descriptiv al unei femei, Ela,  devenită mamă (de fată), care este în căutarea liniștii sufletești. Este despre dorințele, dilemele și deciziile pe care le-a luat de-a lungul anilor, despre intențiile pe care le are pentru viitor și despre manifestarea forței ei de creatoare. Este și despre cultivarea blândeții și a iubirii necondiționate.

Unele articole sunt despre produse, locuri sau servicii care-mi plac sau care m-au impresionat. Articolele publicitare sunt marcate cu (p) și banii câștigați contribuie la mentenanța acestui blog (domeniu, hosting, servicii IT, contabil, logo, poze, șamd) sau sunt donați către cauze în care cred.

Din 29 Mai 2018 am hotărât să las online doar 34% din conținutul pe care l-am creat din decembrie 2015 până în aprilie 2018, restul este în curs de (re)editare/rescrierea dintr-o altă perspectivă.

Conturile de Social Media le-am dezactivat pe 8 martie 2018, la scurt timp după ce m-am mutat din București înapoi în Düsseldorf.

Drepturile de autor ale acestui blog aparțin în totalitate Irinei Schmitz aka ”Creatoarea Ela”.

Foto: galeria personală, 2013

Mulțumesc pentru popas și să vă fie cu folos!

 

 

 

You Might Also Like

by
Ela Schmitz, creatoarea acestui blog, este gălățeancă, ingineră de profesie, pasionată de psihologie, sociologie, neuroștiințe, din generația celor crescuți cu cheia de gât, care a locuit la bunici până pe la trei ani și jumătate, când a devenit soră mai mare. La un an de la absolvirea Universității, grației pasiunii ei pentru bridge, s-a decis să-și construiască destinul în București, continuându-și cariera în domeniul financiar-bancar. Aici, la doar un an de la relocare, și-a întâlnit partenerul de viață, un antreprenor olandez, născut în Spania și crescut în Noua Zeelandă, cu domiciliul în Germania, unde s-au și mutat în 2009 pentru vreo doi ani. Țara pe care și-au ales-o pentru a spune ”I do!” a fost Noua Zeelandă, iar visul lor este să locuiască într-o țară în care să nu fie iarnă. Cinci ani mai târziu de la luna de miere, în 2016, pe tărâmuri mioritice, au fost distribuiți de Isabella, în rolul de părinți, iar în prezent cei trei își crează realitatea pe plaiuri nemțești. După un deceniu petrecut ca angajată, alți șapte de antreprenoriat, Ela încă își caută drumul pe plan profesional, deși a ajuns la concluzia că și maternitatea este tot un soi de antreprenoriat. Unul dintre visele ei este să fie licențiată în psihologie. Altul să fie autor de carte, cu locuința în Provence ... și cel mai important vis este să fie o femeie blândă în armonie cu întreg Universul.
 1. Reply

  Frumos și onest spus! Multă baftă și inspirație în continuare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.