12 comments
12th July 2017
Share:

Când și cum se mai relaxează părinții în concedii?

Concediu, vacanță, Urlaub, holiday. Nici unul dintre aceste cuvinte nu mai au sensul pe care-l aveau până în aprilie 2016. Atunci am devenit părinți. Din fericire noi când plecăm în vacanță ne propunem să ne relaxăm și asta se și întâmplă. Acesta este mindset-ul nostru de concediu:

 • să ne relaxăm
 • mâncăm lucruri sănătoase plus desert
 • nu folosim telefonul sau tableta
 • alarma ceasului este pe off
 • dormim cât mai mult
 • râdem cât mai des
 • citim și lenevim

Habar nu aveam că din momentul în care Isabella a început să meargă cuvântul ”concediu” urma să-și capete un înțeles mai complex.

Vara trecută, Isabella avea câteva luni și stătea lipită de mine sau de tatăl ei, iar concediu părea că nu și-a pierdut sensul. Vara asta, acu`-i lângă unul dintre noi, acu` nu mai e în vizor. Uneori mă simt ca un polițist în misiune cu ochii după trepte, balustrade, colțuri de mese, chiștoace de țigări și cioburi de sticlă. Sunt mai prezentă decât în concediile anterioare. Și tare prevăzătoare.

Mi se întâmplă doar mie să am parte de prea multă adrenalină?

Curioasă să văd dacă m-am dus eu cu capul am început să fac săpături pe la prietenii cu copii ceva mai mărișori. Am aflat că o să mai facem concedii din alea în care știm unde-s cheile de la mașină, portofelul, telefonul, șosetele, pijamalele cam peste vreo 15, 16, 17 ani.

Deci prin anul 2030 o să știu exact unde mi-s lucrurile fără să mă panichez că le-aș fi uitat undeva sau că le-a pierdut Isabella.

Cu ceva noroc, poate chiar mai devreme, depinde de cât de autonomi vom reuși să ne educăm copiii, copila de fapt, ca să nu induc lumea în eroare.


Zic asta pe final de vacanță. Ultima oprire a fost din nou în Slănic Moldova. Pe 8 Iulie 2017 a debutat, datorită entuziasmului și pasiunii pentru alergat a bunilor noștri prieteni Helen & Arthur, Maratonul Legendele Nemirei. Prima ediție!

Toți alergătorii au terminat teferi și nevătămați, iar vremea a fost prietenoasă și mult temuta ploaie nu și-a mai făcut apariția peste minunata priveliște.

În timp ce trăgeam cu urechea la Maraton, de pe terasa Vilei Rica, unde vom reveni cu plăcere, mai ales că au deschis și restaurantul MOO, eram și cu ochii pe Isabella și pe paharul de Prosecco. Multi-tasking rules și în vacanță!


to Bella,
Măi dragostea mea și a lui tati! You are having a great time! Ai stat în groapa de nisip aproape două ore. Și ghici ce?! Te-ai jucat singură. Ai reușit să-ți pui nisip peste tot, inclusiv în scutec. Să-ți mai spun că te-ai trezit la ora 10 dimineața? Pentru prima oară în cele 15 luni de existență!  Nu dezvălui la ce oră te-ai culcat că e blasfemie curată! De mâncat bagi doar ciorbe și culmea doar în vacanțe, dar o punem pe seama dinților din spate care stau să apară.
Camera aia scumpă de supravegheat bebeluși pe care am luat-o acum 8 luni și-a meritat toți banii pentru că te-am putut privi și asculta de la terasă în timp ce ți-ai făcut somnul de prânz în cameră. Așa am reușit să mai punem și noi țara la cale. Urmează o perioadă extraordinară pentru familia noastră. Așa că am nevoie de colaborarea ta. E timpul să-ți proclami independența și să devii și mai autonomă. Glumesc Isa! Ne adaptăm noi, we always do! Suntem pe plus ;)!
Să-i fi văzut lui taică tu fața când ai zis car key. Unde mai pui că o și învârți cu degetele ca pe un titirez. Ce mai? Motricitatea fină e la cote maxime băi Șnuc-Șnuc!
Apropos: Ai reușit să-ți pronunți numele: ”Bella”. Cu ll-ul mai mut :)))) ”Bea”!

Chiar dacă vacanțele nu mai sunt cu lenevit pe șezlong și multe cărți citite tot avem ocazia să râdem, să luăm masa și să dormim împreună.

Text de Irina Schmitz după o vacanță fulger de 16 zile în 4 țări, 4 sate și 6 orașe.

PS: Îți mulțumesc pentru vizita în casa mea virtuală. Te invit să-mi lași un comentariu un pic mai jos. Îl voi fi prețui și aprecia pentru muuuultă vreme.

You Might Also Like

by
Gălățeancă, șoarece de bibliotecă în căutarea fericirii și a mulțumirii interioare, din generația celor crescuți cu cheia de gât, m-am aventurat de un deceniu la brațul unui olandez, născut în Spania, crescut în Noua Zeelandă, devenit antreprenor în Germania. Din 2016 ni s-a alăturat și Isabella, copilă navetistă, căreia i se vorbește în patru limbi. Sunt tare curioasă ce va urma...
 1. Reply

  Total de acord cu asta: ~ depinde de cât de autonomi vom reuși să ne educăm copiii, copila de fapt~
  Aici este cheia viitorului! :)))

  1. Reply

   Cărămidă cu cărămidă. Deja văd semne de autonomie! Iuhu!

 2. Reply

  Concediul nu mai e ce-a fost odată..şi nici noi nu mai suntem. :))
  Şi eu am zis că trebuie profitat de perioada în care ei încă mai sunt la stadiul la care stau lipiţi de noi. Apoi s-a cam terminat! Revin cu impresii din primul concediul alături de copii (2,5 şi 3,11). Deja îmi vine să rămân acasă! :))))

  1. Reply

   Bine că am avut parte și de concedii berechet fără copii :). Acum ne relaxăm visând cu ochii deschiși în timp ce tragem cu coada ochiului și la vacanța celor mici:D.

 3. Reply

  Două ore în groapa de nisip? Vreau și eu :)) Anastasia se plictisește dupa 15 minute la orice activitate… Vacanțele noastre sunt un maraton în sine.

  1. Reply

   Și pe noi ne-a mirat. Nici nu ne-a băgat în seamă. Am scos-o noi de acolo, că avea scutecul full cu o treabă mare :))))

 4. Reply

  Am ras, mi-am adus aminte de primii ani ai copilariei pustilor mei si imi dau seama ca acele amintiri vor ramane mereu langa noi si in noi. O sa treaca etapa asta si iti va fi dor de ea tocmai pentru ca e unica in viata unui copil. Imi place stilul tau amuzant de a scrie 🙂

  1. Reply

   Așa deci: Să nu-mi sară ochii din orbită până crește Isa :))))

 5. Reply

  Well, la noi proclamarea independentei se tot amana, Tudor are 3 ani si ceva si ii place sa fie Republica Autonoma. Ceva de genul – vrea drepturi, dar nu si obligatii :))

  1. Reply

   Așa deci. Speranța … știi tu cum e cu ea :).

 6. Reply

  Abia pe la 2 ani și un pic e mai vizibilă proclamarea independenței. Mai e un pic :)))). Vin singură pentru că este în perioada în care vorbește în același timp cu speakerii 😀

 7. Reply

  Ce tare e faza cu sa-si proclame independenta :)). La Social Media for Parents veniti impreuna? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *