2 comments
29th January 2018
Share:
Ascultă-ți corpul!
Ascultă-ți corpul!

Viața de emigrant | Episodul 4: Acnee, de ce mă vizitezi așa de des? 

Ca să ajungi la finalul ăla fericit, pe care-l așteptăm cu sufletul la gură atunci când ne uităm la un meci, film, interviu, sau atunci când citim o carte, și nu mă refer musai la ficțiune ci mai degrabă la biografii, ne-am prins cu toții că trebuie să trecem prin firul acțiunii, iar desfășurarea acțiunii nu-i doar o comedie în care ne amuzăm când ne aterizează pe față o farfurie cu frișcă, ca-n Stan și Bran, că până nici lor nu li se părea treaba asta amuzantă tot timpul.

Ei bine, în frenezia asta a mutatului în Olanda, cu o haltă de câteva luni în Germania, nu mi-am mai făcut timp să mă uit pe la interior, că dehh … am fost ocupată bre, nu glumă, cu planificatul, împachetatul și acu` cu despachetatul. N-o să vă zic că suntem încă șocați de câte acareturi avem, deși sigur are legătură cu descoperirea mea de dimineață când mi-am aruncat o privire în oglindă, prima sâmbătă de după nefericita zi de vineri, din bula online în care mă manifest.

Chipul meu este acoperit de acnee, într-un hal fără de hal, acnee, pe care de data asta am și pozat-o, în caz că voi face vreo dezvăluire senzațională cu înainte și după, care face ce face și periodic îmi trage câte-o vizită, deși vă jur că nu i-am zis unde stau. Și cum cred că nu cremele-s soluția problemei mele, am început iar să caut prin interior, ba chiar am stat de vorbă și cu Plexul Solar.

Și din link în link, dau peste chakra specifică zodiei mele, de Rac:

AjnaChakra celui de al treilea ochi 

Chakra care îi dă forță și energie nativului Rac este Ajna, poziționată chiar în centrul frunții, deasupra punctului în care se unesc sprâncenele. Ajna este cea care controlează tiroida, dar și glanda pituitară. Aceasta chakra este cea care controlează în cea mai mare măsura și sistemul nervos central.

Atunci când este în echilibru, Ajna aduce Racului o intuiție ieșită din comun, creativitate și imaginație, înclinația către spiritualitate și meditație, abilitatea de a percepe și acele aspecte extrasenzoriale care scapă de multe ori celor din jur.

Atunci când este în dezechilibru, Ajna aduce introvertire, autoizolare de ceilalți, sentimentul de singurătate emoțională, sensibilitate exagerată, înclinația către depresie și gânduri negative.”  

După ce am citit rândurile astea am rămas mască. Am căutat alte explicații, în engleză, ca să aflu că bolile de care suferă o persoană a cărei Ajna este în dezechilibru afectează:

 • urechile
 • nasul
 • ochii
 • tiroida

Da! Numele meu este Schmitza și uneori Ajna ”mea” este în dezechilibru. Să le luăm cronologic:

 1. din anul 1997, când bate vântul, indiferent de temperatura de afară (iarnă sau vară la 30 de grade), mă dor urechile, de-mi explodează capul (!!! singura dată când nu am avut problema asta, deși m-am plimbat pe malul mării, oceanului și am alergat, a fost Noua Zeelandă, unde am avut un sentiment de apartenență pe care nu l-am mai simțit nicăieri în lumea asta); medicii ORL-iști la care am apelat mi-au spus că nu sufăr de nicio boală;
 2. din 2006 mi-am pierdut simțul mirosului, după o răceală puternică, la care nu există leac medicamentos;
 3. în perioada 2006-2017 mi-am pierdut vocea de mai multe ori;
 4. în 2010 sau 2011 mi-au fost depistați ganglioni pe tiroida dreaptă;
 5. în septembrie 2017 mi-a apărut la ochi ”ceva”, care nu mi-a trecut nici acum;
 6. în ianuarie 2018 am fost diagnosticată cu o boală autoimună a tiroidei și un ”început” de hipotiroidism … încă nu am finalizat investigațiile medicale (urmează ecografia tiroidei) …

Până să devin mamă, treburile astea cu energii, fizica cuantică, chakre mi s-au părut ceva voodoo. De prin 2014 mi-am dat seama de puterea gândurilor, dar până să pricep ce-i cu intenția din spatele gândului și cu puterea intuiției a fost cale lungă și cred că încă n-am ajuns nici la jumate.

De când sunt mamă nu o dată m-am trezit în situația de a fi deranjată de un comportament al fiicei mele. Cum mintea mea spunea că ea este un copil bun și nu are intenții rele, că n-are nici doi ani (de unde să știe ea cum stă treaba cu polaritatea dintre bine și rău la vârsta asta?) am început să caut în altă parte sursa deranjului meu emoțional. Așa am dat peste o carte care m-a dat cu fundul de pământ: Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” scrisă de Lise Bourbeau, asta după ce nu dintr-o sursă, am citit că fiecare copil, înainte de a se naște, își caută familia în care să se nască pentru a-și ajuta părinții să-și vindece rănile copilăriei (0-6 ani). Credeți-mă că chestia asta încă nu are sens pentru mintea mea rațională, aidoma: ”ne reîncarnăm pentru a ne rezolva toate problemele pe care nu ni le-am rezolvat în viețile anterioare” …

Na ja! Asta în cazul în care vă întrebați care-i treaba prin Germania. În loc să fiu cu mâna pe manualul de germană am zis să-mi ascult corpul, să văd ce-mi scapă de m-am umplut iar de acnee? Ce-ți scapă Schmitzo, ce?

Hakuna Matata!

PS: mi-am amintit de un tratament care a dat roade în 2015 tot în cazul acneei apărute peste noapte. Atunci acneea a dispărut într-o săptămână. Să fi avut de-a face cu faptul că am purtat mănuși și nu m-am mai zgândărit, sau cu faptul că în urma unor lungi introspecții am găsit răspunsul unor întrebări întrebătoare? Să zicem că MĂNUȘILE au tratat acneea deși tind să cred că a fost mai degrabă o manifestare a Fugarului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

by
Ela Schmitz, creatoarea acestui blog, este gălățeancă, ingineră de profesie, pasionată de psihologie, sociologie, neuroștiințe, din generația celor crescuți cu cheia de gât, care a locuit la bunici până pe la trei ani și jumătate, când a devenit soră mai mare. La un an de la absolvirea Universității, grației pasiunii ei pentru bridge, s-a decis să-și construiască destinul în București, continuându-și cariera în domeniul financiar-bancar. Aici, la doar un an de la relocare, și-a întâlnit partenerul de viață, un antreprenor olandez, născut în Spania și crescut în Noua Zeelandă, cu domiciliul în Germania, unde s-au și mutat în 2009 pentru vreo doi ani. Țara pe care și-au ales-o pentru a spune ”I do!” a fost Noua Zeelandă, iar visul lor este să locuiască într-o țară în care să nu fie iarnă. Cinci ani mai târziu de la luna de miere, în 2016, pe tărâmuri mioritice, au fost distribuiți de Isabella, în rolul de părinți, iar în prezent cei trei își crează realitatea pe plaiuri nemțești. După un deceniu petrecut ca angajată, alți șapte de antreprenoriat, Ela încă își caută drumul pe plan profesional, deși a ajuns la concluzia că și maternitatea este tot un soi de antreprenoriat. Unul dintre visele ei este să fie licențiată în psihologie. Altul să fie autor de carte, cu locuința în Provence ... și cel mai important vis este să fie o femeie blândă în armonie cu întreg Universul.
 1. Reply

  Atentia, de acord, si la psihosomatica, la echilibru, dar si la alimentatie. Unele alimente produc limfa in exces-lactate, banane, masline…mezeluri..corpul scoate pe unde poate. Scoase o vreme si vezi ce se intampla. De asemenea, acneea transmite si mesajul “nu ma atinge”…
  In alta ordine de idei, ich vermisse dich 🙂

  1. Reply

   La vremea când am scris articolul nu știam de mesajul ”nu mă atinge…”, dar de ceva vreme m-am prins că asta era … ich vermisse dich auch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.