No comments
2nd September 2018
Share:
Cartea care mă inspiră
Cartea care mă inspiră mă ajută să mă transform.

Vocea mea te va însoți – Povestiri didactice de Milton H. Erickson by Sidney Rosen

”Vocea mea te va însoți” este o carte pe care am citit-o pe nerăsuflate când aveam 29 de ani. Este o carte despre mintea umană care mi-a dat multe teme de gândire și care mi-a adus mai multă claritate despre ce trăiesc și felul în care o fac. Citirea acestei cărți coincide cu debutul transformării voite a felului meu de-a fi și a trăi.

De la primul rând știi dacă este o carte pentru tine sau nu:

”Ceea ce nu înțelegi, Sid, este că  mare parte din viața ta este determinată în mod inconștient”.

Pe mine acest rând m-a intrigat. Acum un deceniu, cuvinte precum transă, hipnoză, transformare și inconștient sădeau în sufletul meu neliniște, iar ele abundă în primele pagini ale cărții. Cu toate astea am întors pagină după pagină până când am ajuns la finalul cărții. Atunci, am strâns-o în brațe, și am zâmbit plină de speranță.

Am citit cartea în timp ce mă întorceam de la mare, pe vremea când trenul făcea cinci ore până la București, este o carte care se citește în tihnă, de mai multe ori. De fiecare dată când am deschis-o am avut o nouă revelație și am înțeles într-un mod mai profund ceva despre felul în care funcționează mintea mea.

Cartea aceasta m-a ajutat să mă vindec și de cea mai mare frică. Înțelegând ce înseamnă transa hipnotică și gustându-i beneficiile, am reușit ca opt ani mai târziu, când am întâlnit cuvântul HYPHOBIRTHING, să dau năvală să aflu detalii, reușind astfel să-mi vindec frica de durerile nașterii, prin stările de transă hipnotică în care eram ghidată.

E o carte plină de surprize care m-a inspirat și m-a transformat. O recitesc acum cu emoție, după un deceniu în care m-a privit de pe raftul bibliotecii.

 

 

You Might Also Like

by
După un deceniu petrecut ca angajată, alți șapte de antreprenoriat, Ela încă își caută vocația pe plan profesional, deși ușor-ușor, a început să vadă că a fi o mamă casnică este un statut demn, onorabil, deloc de neglijat, care aduce realizări comparabile ba chiar mai mari decât cele financiare. Presiunea că o mamă poate impacta mai multe generații este una puternică și de aici și dorința Elei de a dobândi deprinderi noi, de calitate. Unul dintre visele ei este să fie licențiată în psihologie, de care este pasionată de peste un deceniu. Alt vis este să fie autor de carte, cu locuința în Provence, regiune de ale cărei culori și climă s-a îndrăgostit în vara lui 2018. Însă cel mai grandios vis al Elei este să devină o femeie blândă, care să radieze iubire și speranță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.