Contact Irina Schmitz aka Schmitza

Sparg eu gheața. Numele meu este Irina Schmitz și mă poți contacta pentru colaborări. Voi scrie câteva lucruri, pe care le consider relevante în acest moment al vieții mele, despre mine, ca să te ajute să mă cunoști un pic. Dacă ai întrebări sau curiozități despre mine sau activitatea mea profesională sau personală scrie-mi-le te rog în formularul de Contact de mai jos.

Ce mă pasionează în prezent?

Iată câteva teme care-mi captează imediat atenția și la care am ceva de spus:

 • Programare neuro-lingvistică, psihologie
 • Dezvoltare relațională (cuplu, părinte-copil)
 • Public speaking
 • Elevator pitch
 • Storytelling
 • Prezentări de eveniment
 • Dezbateri pe tema:
 • Educația adulților și a copiilor
 • Nașterea în România
 • Alăptarea în România
 • Ce este fericirea?
 • Maternitate și sarcină

Sigur că rămân și un infinit de lucruri care mă interesează nespuse. Unele le poți descoperi pe blog, pe măsură ce-l citești.

Ce fel de conținut creez?

Tot conținutul este creat de mine. Am început în decembrie 2015. O parte din el aș putea să-l rescriu pe alt ton. Am ales însă să nu o fac, pentru că așa am simțit atunci și-mi asum asta. Nu pot nega acele perioade ale vieții mele. Fac parte din evoluția mea.

Din ianuarie 2017 am descoperit că sunt școli de scriitură. Am început să frecventez una. Vei vedea diferențe mari între conținut de la o lună la alta. Google Analytics folosesc din martie 2017, iar când vine vorba de trafic poți găsi cifrele pe T5.

Revin la prezentarea mea, Irina Schmitz

Dacă m-ar lua Andreea Esca la întrebări și m-ar ruga să mă prezint în 20 de secunde aș începe cu:

 • sunt autodidact și îmi place educația non-formală
 • am făcut pace și cu mine, că-s moldoveancă și o vreme am fost tare mânioasă că nu-s bună de nimic
 • iubesc oamenii, inclusiv pe cei neprietenoși
 • îmi place să ascult povești de viață
 • dacă aș lua-o de la zero aș vrea să fiu educator, profesor și cercetător (neuro-științe)
 • învăț să scriu, să creez conținut relevant pentru mine și oameni (de asta prefer încă să vorbesc, asta până reușesc să scriu așa cum citesc eu la unii)

Dacă aș mai avea vreo 40 de secunde aș mai adăuga lucrurile pe care le-am scris în pagina despre mine și blog.

Deși sunt inginer nu profesez această meserie. Așa că am decis să fac o formare în programare neuro-lingvistică pentru că mă pasionează motorul omului, creierul. Am terminat primul nivel, cel de practician. Master și Trainer NLP sunt pe lista de priorități.

Pentru că am depășit problemele existențiale de la baza Piramidei lui Maslow mă implic în comunitate. Puterea oamenilor, asupra lor, dar și asupra celor din jurul lor este o resursă cu mare potențial. De asta idealul meu este ca românii să trăiască mai des în armonie cu ei înșiși, cu cei pe care-i iubesc dar și cu cei pe care nu-i cunosc. Știu, sună irealizabil, dar merită să încerc.

Credințe și valori morale

Valoare morală care mă definește este RESPECTUL. Față de mine, de ceilalți și de mediu. Nu a fost mereu așa însă.

CURAJUL și RESPONSABILITATEA sunt și ele în top 10 al credințelor mele personale. Înțelepciunea și știința, umanitatea și iubirea, transcendența, temperanța și moderația fac poza completă.

Cred că fiecare om trăiește fix viața pe care își propune să o trăiască. Iar dacă nu-și propune nimic o va face oricum, prin intermediul convingerilor limitative care-s adânc înrădăcinate în conștientul sau subconștientul fiecăruia.

Viața este atât de dinamică că fiecare își poate alege ingredientele, din ochii. Nu cred în rețete, dar le folosesc ca surse de inspirație.

Unde, când și în ce mă pot implica?

Mă pot implica online și offline în orice este mai presus decât interesul meu personal și este pentru bunăstarea comunității cu impact în prezent și viitor. Locuiesc în București și petrec majoritatea timpului în compania fiicei mele Isabella (15 luni). Am debutat din 2014 în viața de antreprenoriat, deci am libertatea de a alege proiecte în care cred. La noi în casă se vorbesc 4 limbi, preponderența o au limba română și engleză, ceea ce poate clarifica englezismele din vocabularul meu.

Am 38 de ani și o viață trăită din plin. Pentru că am avut curajul să ies din zona de confort am avut și oportunitatea să cresc și să învăț din nenumăratele situații în care am interpretat diferite roluri. Sigur că am și câteva regrete, ceea ce găsesc a fi firesc.

Profilul meu de LinkedIn îți poate oferi detalii cronologice despre activitatea mea profesională, iar profilul și pagina de Facebook la fel.

Na ja! Feel free to contact me, Irina Schmitz, by filling in the form below. So let’s get in touch :)))!
Schmitza (last update on July, 29th, 2017)

telefon +40 730 072 072

email me @ irina.schmitz [@] gmail.com