14 comments
20th July 2017
Share:

Ce legătură este între bunăstare și networking? 

Dacă încep cu ”Anul trecut pe vremea asta viața mea s-a schimbat” și ”cum eram eu mai săracă și m-am îmbogățit în doar 365 de zile” sunt șanse mari să închideți link-ul. Asta o să-mi crească Bounce Rate-ul, deci Google o să creadă ”de rău” despre blogul meu și long story short o să am de pierdut.

Așa că o să încep altfel:

”Anul trecut, pe vremea asta, nu știam pe nimeni și nu eram prietenă cu nimeni din poza de mai jos”. 

Majoritatea celor din fotografie sunt bloggeri, părinți, oameni pasionați de scris. Ceilalți, sunt oameni de PR, cei care ”ne cumpără” poveștile și experiențele de viață, cu acordul și permisiunea noastră, cu condiția să includem în ele și Brandul pe care ei îl reprezintă. Deci așa se explică plasarea de produse în unele articole, cunoscute în ”lumea noastră” drept campanii sau articole comerciale.

Disclaimer: Nu toate produsele sau serviciile recomandate de bloggeri fac însă parte din campanii plătite. Unii bloggeri semnalizează articolele plătite prin (p) – publicitate în titlul articolului.

Se poate face networking când ai copil mic?

Anul trecut, pe 19 iulie 2016 ca să fiu precisă, am decis să plec din casă deși eram practic lăuză. Decizia pornea de la ghinionul că nu ne funcționa aerul condiționat! Deci urmează să demonstrez că ”NOROCUL și-l face omul cu mâna lui”!

Cum era o zi toridă de iulie și eu aveam în brațe una bucată bebeluș de 3 luni care mânca doar sân eram terminată de căldură! Tătaia zice ”când ți-i cald, trage-te la umbră, nu sta-n soare”. Așa că am sărit în taxi și dusă am fost!

Unde credeți că m-am dus, cu copila înfășurată în wrap-ul elastic, pentru 8 ore?

Să fac networking, la o conferință unde urma să-i ascult pe Gaspar și Oana. Îi ascultasem de multe ori și oamenii nu se repetă. Mereu, dar MEREU, aflam ceva nou de la ei.

De exemplu: așa am aflat despre ferestrele de oportunitate, pe care le folosesc în educația celei mici, dar și despre tipurile de atașament (articol scris înainte să merg la școala de scriitură), a căror baze se pun în primii doi ani de viață.

Și uite așa, doar cu un plan de a mă răcori și delecta, am avut ocazia de a interacționa cu oamenii din poză. Că de fapt evenimentul era un imens eveniment de networking, în care oamenii din online se întâlneau în offline.

Cât de des e recomandat să facem networking?

Nu știu ce spun statisticile, dar eu pot să spun ce simt eu din teren. ”Ochii care nu se văd se uită”. Așa că în funcție de ceea ce ne dorim sau ceea ce avem de oferit, fiecare decide pentru el.

Deci în 2017, nu am putut rata același eveniment. De data asta premisele au fost altele: am mers fără copil, iar lumea știa cine sunt. Recunosc că asta m-a fâstâcit atunci când nu știam cu cine vorbesc.

Gaspar a fost din nou prezent și a vorbit despre BULLYING. Acest fenomen social care nu mai intră la categoria celor Tabu, pentru că oamenii sunt agresivi de când lumea și pământul, indiferent de vârsta pe care o au, condiție care cândva în istoria omenirii a fost vitală pentru supraviețuire.

M-am ales și cu trei revelații după conferința de anul acesta, primele două de la Gaspar:

1. Numărul agresorilor de pe rețele de socializare este în creștere, pentru că ei nu-și privesc victima în ochi atunci când o ”atacă” sau atunci când fac glumițe la adresa ei. DA! Miștourile sunt tot o formă de bullying, chiar și între prieteni.

2. Întunericul nu poate fi alungat de întuneric. Doar de lumină. Ura nu poate fi alungată de ură, ci de iubire, asta în caz că se întreabă cineva de ce o iau pe Isabella în brațe și îi vorbesc calm, imediat după ce mă mușcă.

3. ”Banii sunt ca sexul. Durează puțin!”. Despre autorul citatului a scris Miruna în detaliu, la ea pe blog.

Bloggingul este o formă de networning, online

Cum anul trecut nu știam pe nimeni din sală și nu citeam niciun blog să nu-și imagineze careva că m-am retras cu Isabella într-un colț. Din contră!

Pe măsură ce speakerii vorbeau am luat telefonul la butonat. Mi-am dat seama că ei sunt vedete autohtone în comunitatea de părinți. De atunci și până azi am învățat enorm de la ei.

Bine! Recunosc că ăsta este mindset-ul meu în general: să învăț! De la oricine, orice, pentru că fiecare om are cel puțin o abilitate la care e mai priceput ca mine. Așa că am devenit consumatoare de blog.

10 motive pentru care am început să citesc blogguri românești

 • mereu învăț ceva nou din experiențele lor
 • am cultivat prietenii noi
 • aflu lucruri de care nu aveam habar
 • sunt o sursă excelentă de stări resură
 • să mă relaxez (că așa ce locuri frumoase mai vizitează unii)
 • îmi măresc palmaresul de scenarii în caz că …
 • mă dezvolt emoțional
 • știu ce se întâmplă în sfera mea de interese
 • identific cui să cer ajutorul/sprijinul/sfatul în caz de nevoie
 • dedic timp creșterii mele profesionale

În concluzie, bunăstarea mea e strâns legată și de valoarea oamenilor din viața mea Așa că fac networking! Socializez, cer sfaturi și ofer cea mai valoroasă resursă a mea, timpul meu.

Sunt un om bogat! Mult mai bogat decât anul trecut pe vremea asta! Câteva persoane din poza de mai sus m-au ghidat atunci când le-am cerut și m-au susținut necondiționat, iar pentru asta le sunt profund recunoscătoare.

Și-ți sunt și ție recunoscătoare Isa, că ai dormit 3 ore și jumătate la prânz și că te-ai bucurat și ai strâns pumnișorii când ne-am reîntâlnit, așa cum faci când îl vezi pe tati. Să știi că puteam să ies cu fetele la cafea, că tati mă aștepta abia la cină, dar am simțit nevoia să vin acasă :).

 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)
 1. Reply

  Citind articolul acesta ma gandesc ca din toamna sa incep si eu sa frecventez astfel de “gatheringuri” 🙂

  1. Reply

   ai restanțe sau vrei mărire :)?

 2. Reply

  Faină perspectivă asta cu evoluția. Îmi place ideea ta de îmbogățire:)

  1. Reply

   Și-a adus aportul și la bunăstarea financiară 🙂

 3. Reply

  Esti faina, fata! Cu totul! Subscriu la bogatie! Suntem o comunitate tare avuta :-)))

  1. Reply

   Suntem! Simt că o să se vorbească peste zeci de ani în cărțile de istorie despre mișcarea noastră.

 4. Reply

  cu adevarat esti bogata :). si vei deveni si mai bogata :).

  1. Reply

   Așa cred și eu. Și Ce bogată voi fi când voi ști numele fiecărui blogger cu care vorbesc, al copilului/copiilor și să mai știu și ce pasiuni/păreri/nișă secundară are :).

   1. Reply

    ai ceva ambitii :)). eu abia reusesc sa tin minte figurile mamicilor din orasul meu cu care interacctionez in online pe un grup de fb. ma trezesc ca sunt salutata in parc si nu stiu cine este :))).

    1. Reply

     Eu m-am hotărât să rog omul să-mi reamintească de unde ne știm și uite așa îmi rezolv o parte din problemă și îmi dau și refresh la memorie.

 5. Reply

  Aceeași senzație am avut-o și eu. Dacă anul trecut îi știam doar pe Chinezu, Manafu și Negrea, în acest an am venit cu strângeri de mâini programate de cu seară.

  Poate că la una din edițiile următoare discuțiia din final despre monetizare va fi înlocuită cu o discuție despre bunăstare.

  1. Reply

   Da, banii sunt importanți până la un punct, doar că abia atunci când nu ne lipsesc ne putem gând la bunăstare într-un ansamblu mai larg decât cel pur material :).

 6. Reply

  Se conturează lucruri frumoase în comunitate și oamenii sunt din ce în ce mai deschiși la minte. Vor să învețe, să se autocunoască, să se dezvolte pe toate planurile, iar asta mi se pare perfect normal. Dar mă distrează că niciodată nu se ocolește subiectul banilor din blogging. Arde rău de tot… 🙂

  1. Reply

   Da. Se mută munții din loc. Banii au un rol important și cred că mulți dintre noi își doresc să aibă libertatea de a lucra de oriunde și de a petrece timp cu familia și cu comunitatea în care cresc 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.