No comments
10th November 2019
Share:

Cum se votează în Diaspora în turul I la prezidențialele din 2019?

 

Dacă în vara lui 2019, la alegerile europarlamentare, s-a stat la cozi interminabile fără să se voteze, la alegerile prezidențiale e cu totul altă poveste.

 

Pe lângă faptul că în Diaspora votul se întinde pe trei zile, de vineri până duminică, s-au suplimentat și secțiile de votare.

Dacă la europarlamentare, în Germania au fost 25 de secții de votare, pentru alegerile prezidențiale s-au aprobat 80 de secții de votare din cele 84 propuse. Asta da mobilizare! Asta da organizare! Se poate! Costă, dar se poate!

 

În Germania sunt 80 de secții de votare în loc de 25. WOW!

Cum se votează în Diaspora la prezidențiale, Turul I, 2019?

 

În Düsseldorf se votează în tihnă. La ora 8 am, duminică 10 noiembrie 2019, am fost prima care a votat. Dacă la europarlamentare erau 4 ștampile și patru persoane care scriau datele din cartea de identitate pe hârtii, acum erau 7 persoane care prelua votanții. Se scanează buletinul, iar votantul semnează pe un ecran, sub codul numeric personal.

 

De data asta 14 ștampile așteaptă votanții. Un număr de 770 de persoane au votat până când ușa Secției de Votare 192 din Düsseldorf s-a deschis pentru cea de a treia zi în care se poate exercita dreptul la vot la prezidențiale.

 

Unde mai pui că Secția de Votare 192 din Düsseldorf  are și un loc generos de parcare.

Deci pot spune că la Düsseldorf se votează în tihnă. Acum sper numai ca cei care n-au apucat să voteze la europarlamentare să lase dezamăgirea la o parte și să meargă să voteze.

Unde se votează în Diaspora?

Pe https://votdiaspora.ro/ fiecare român își poate găsi cea mai apropiată secție de votare.

Ne vedem la turul II. Spor tuturor și să iasă așa cum vă doriți!

 

Am uitat să zic ceva despre votul prin corespondență. Eu am ales să votez la Secție, deși am acte de ședere. Cum se votează prin corespondență? Detalii pe https://www.votstrainatate.ro/.

 

 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.