No comments
28th December 2015
Share:


Două liniuțe roz 


August 2015, căldură mare.  Început de lună și un gând: ”Mie când trebuie să-mi vină”?


Mă uit în calendar și din calcule reiese că mi-a întârziat o săptămână. Hmm, un alt gând își face apariția: ”mie nu-mi întârzie niciodată menstruația”. 


Era într-o sâmbătă dimineața când purtam acest dialog cu mine. Pe 8 august ca să fiu mai precisă. Derulez ultimele două, trei săptămâni în gând și constat lucruri neobișnuite: 

– mâncasem pui la rotisor cu roșii zilnic, timp de o săptămână;
– stările mele emoționale cam săriseră calul; 
– cupa sutienului se umpluse, mai să dea pe afară;
– participasem la o petrecere și m-am oferit șofer, pentru că nu am simțit nevoia să beau, nici măcar Prosecco (băutura mea preferată).

UPS!

Fără să zic nimic mă duc repede în baie. Primisem cadou cu un an în urmă un test de sarcină de la o prietenă. M-am hotărât să-l fac. Câteva secunde mai târziu văd două liniuțe roz. Citesc din nou instrucțiunile! Și ce să vezi? Eram însărcinată!!!

Însărcinată! Pentru prima dată, la un pic peste 36 de ani!
 
Am simțit un fel de mândrie. Egoul meu cred că a reacționat primul, umflându-se în pene: ”sunt o femeie fertilă”.
Apoi mi s-au înmuiat genunchii. Gândul că nu voi fi o mamă bună mi-a dat târcoale. Apoi un alt gând în care-mi promiteam că voi învăța să fiu mamă m-a liniștit. Stai?! Și cu banii cum o să ne descurcăm? Că sunt atâtea cheltuieli!!!

Frenezia gândurilor mi-a răpit liniștea!!!

Parcă o și aud pe mama: Cine are să-i trăiască, cine nu, să nu-și dorească! urmate de: ”Nu orice femeie e făcută să fie mamă”. Nu știu nici până azi ce-a vrut să zică mama. Pot să speculez:
  • ”Mie mi-a fost greu cu copii, știu oameni fără copii a căror viață o invidiez”.
  • ”Nu vei fi o mamă bună sau știu și femei care nu se potrivesc în rolul de mamă”.
Nu știu ce gândește mama, rar zice ce are pe suflet. Poate-mi scrii în comentarii mama, mai știi?!

Poate de asta mi-am dorit copii abia de pe la 30 de ani și un pic. Am tot așteptat momentul în care să fiu pregătită. Să fiu pregătită să-mi iubesc copiii, să le arăt asta și să nu le cer să mă iubească, ori să mă respecte.

Să fac eu în așa fel încât să le servesc ca exemplu. Că eu și soțul meu vom fi primii mentori ai copilului sau copiilor noștri. Multă vreme…nu aș fi fost în stare însă să îi învăț ce este respectul, pentru că eu una nu știam ce e. Acum pot!

Orice femeie poate învăța să fie mamă! Am debutat ca studentă și studiez Maternitatea. Când voi absolvi? Ce fel de studentă voi fi? Voi face specializări? Voi face poate și un doctorat? 

Șase luni mai târziu, după ce am avut privilegiu să văd cele două liniuțe, am început să scriu pe acest blog. Viața mea s-a schimbat la 170 de grade. Nu s-a schimbat la 180 de grade pentru că locuiesc în același loc și port același nume … în rest … ce să zic ?! … scriu pe blog despre asta. 

Cum voi reacționa când fiica mea mă va contesta ca mamă? Rămâne de văzut.

Voioșie, că restul se rezolvă într-un fel sau altul!
Habar nu aveam eu pe 8 august 2015 cum aveau să fie primele 39 de săptămâni de sarcină, sau primele 600 de zile, din momentul în care cele două liniuțe roz și-au făcut apariția.

Poză galeria personală, 20 decembrie 2010 Mount Maunganui, The Wedding Dday

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.