4 comments
2nd September 2016
Share:
Cartea care mă inspiră
Cartea care mă inspiră mă ajută să mă transform.

Ești cea mai importantă persoană din viața ta!

Am interacționat de două ori cu Gaspar Gyorgy și ambele interacțiuni ne-au impactat pe amândoi. La cea de-a doua interacțiune l-am rugat să facă o dedicație mămicilor, iar el fără să ezite a scris pe prima pagină din Copilul invizibil „cea mai importantă persoană din viața ta ești tu”. Am trăit o mare parte din viața mea cu ecoul acestor cuvinte în mintea mea, deși o vreme importanța am asociat-o cu egoismul. Nu dădeam doi bani pe cei din jur, contam doar eu. Imediat după această etapă importanța persoanei din viața mea i-am dat-o altei persoane. Am sfârșit prin a ajunge la 42 de kg cu ulcer, viciul fumatului și o stimă de sine cu mult sub nivelul mării. Atunci, când eram atât de jos, încât părea cu neputință să mă mai ridic, am reauzit ecoul vorbelor ”ești cea mai importantă persoană din viața ta”. De data asta lipsite de orice urmă de egoism și pline de iubire. Așa am reînceput călătoria de vindecare, călătorie în care mă aflu și acum, poate chiar la începutul ei deși am pornit la drum prin 2006.

 

Și uite așa, călătorind pe acest drum, am ajuns în 2016 în stația „frica de durerile nașterii”, unde am întâlnit-o pe Andreea Dascălu. Ea are multe atribute printre care și cel de doula, un cuvânt pe care nu l-am auzit și căruia nu i-am cunoscut semnificația mai bine de 36 de ani.
În prima zi din martie din 2016, gravidă-n luna a opta, năucă de cap de semințele pe care doctora mea mi le sădea vizită după vizită către cezariană, scotoceam internetul în căutarea liniștii. Îmi era frică să nasc natural în România. Unde mai pui că cochetam și cu gândul de a nu face epidurală, deși urma să nasc un copil de peste 4 kg.

 

Așa am nimerit la o oră de yoga pentru gravide, la câteva minute de casă. Am ajuns mai devreme și am intrat în sală. Eram singură în camera mică și însorită. Într-un colț, era un teanc de cărți. Le-am scanat, iar una dintre ele mi-a atras atenția … subtitlul ei ”pentru o naștere naturală mai ușoară, cu blândețe și calm”. Am început să o răsfoiesc și-mi venea să dau fuga acasă să o citesc mai repede, atât de tare mă umplea de speranță fiecare cuvințel. Am împrumutat cartea, am citit-o și am început să caut o altă persoană la fel de entuziasmată ca și mine. Și uite așa, pe 1 Martie, aveam să primesc primul meu mărțișor de la fiica mea, nenăscută încă, care mi-a scos-o în cale pe Andreea.
Am contactat-o pe Andreea și mi-a răspuns imediat, de parcă mă aștepta de mult. Am simțit că ne cunoaștem de o viață, iar relația noastră a înflorit în câteva minute. Era clar, tocmai ce-mi făcusem o nouă prietenă.

 

Ce reprezintă Andreea pentru mine? Ce a însemnat cunoașterea ei de DOULA pentru vindecarea fricilor legate de naștere? Iubire necondiționată, blândețe și acceptare! Asta mi-a arătat Andreea timp de câteva luni. Mi-ar fi plăcut să o cunosc mai devreme ca să pot să petrec mai mult timp cu ea. Știam că relația noastră apropiată va fi una scurtă, pentru că trebuia să-i dau drumul și să o las să se ofere celorlalte femei ce urmau să devină mame.

 

Nașterea e un moment magic. Acum știu că pot să nasc și-n câmp de una singură, fără să-mi fie teamă, pentru că frica de durerile nașterii a dispărut. Corpul femeii este creat pentru a da naștere.

 

Isabella, eu, Andreea, Ramona, Simona, fiica Ramonei,
Daniela, Silviana, Carmen, Adina

Aseară, am revăzut-o pe Andreea, într-un cerc restrâns de femei care iubesc femeia, chiar și atunci când nu-i cunosc numele sau trecutul. Isabella, deși de obicei doarme la ora la care noi ne-am văzut, a stat trează, cu ochii mari și plini de curiozitate, a împărțit zâmbete femeilor prezente și s-a scăldat în energia plină de iubire ce dansa prin cameră. Puteam să aleg să stau acasă și să mențin neîntrerupt ritualul somnului ei, considerând că e ea cea mai importantă persoană din viața mea, însă mi-am zis că dacă mie îmi este bine atunci și ei îi va fi bine. Așa a și fost. Mă gândesc că Isabella nu-și va aminti ceva concret din perioada aceasta, însă eu sper că mediul în care eu o port să-i tapeteze subconștientul cu sentimentul de siguranță și de iubire necondiționată. Chiar dacă nu are încă cinci luni eu știu că fiica mea va fi și ea cea mai importantă persoană din viața ei.

Meditația și transele hipnotice pe care mi le induc mă ajută enorm și pe parcursul maternității. Mama, care a asistat timp de doi ani la creșterea primei ei nepoate, și care a fost în vizită timp de două săptămâni la mine, s-a minunat de cât de relaxată pot fi, indiferent de situație sau de momentul zilei. Se miră de cât de diferite sunt fiicele ei. Și spune că ar vrea și ea să fie așa relaxată. Știe cum am ajuns aici, însă de ea depinde totul. De ea depinde să se considere cea mai importantă persoană din viața ei, de ea depinde să nu pună pe primul loc pe nepoatele, fiicele, soțul sau tatăl. Doar de ea!


PS: De câte ori văd o femeie grăbită în trafic mă gândesc că ar putea fi o doula în goană spre o gravidă sau o mamă în goană spre copilul ei. Și mă mai gândesc la doula cu admirație, pentru că ea alege să rupă din timpul cu ai ei copii, pentru a sta cu o viitoare mămică, la orice oră din zi și din noapte, în orice zi sau noapte a săptămânii; și mă gândesc la ea când mă gândesc la semnificația cuvântului iubire, câtă iubire e-n inima ei, de doarme cu telefonul sub pernă și la primul beep spune prezent.

 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)
 1. Reply

  Câtă dreptate ai! Deși am stat mai mult cu ochii închiși decât deschiși pe parcursul travaliului și al nașterii te-am văzut cum mă iubești. Ai ost singura care nu m-a privit cu milă. Ai fost singura care m-a privit ca pe o femeie puternică. Îți mulțumesc iar!

 2. Reply

  În 2009, când eram într-o depresie de zile mari, cauzată de criza identității pe care mi-o pierdusem, soțul meu mi-a spus că trebuie să ies, să cunosc oameni noi, să-mi fac prieteni, să mă descopăr. La vremea aceea am strigat cât m-au ținut plămânii că nu se poate! După o anumită vârstă nu poți să-ți mai faci prieteni. Aveam fix 30 de ani. M-a lăsat în pace însă sămânța a fost sădită, iar eu aveam să încep timid să mă îngrijesc de ea. Azi, 7 ani mai târziu pot realmente spune că mi-am rescris cei 7 ani de acasă, iar în viața mea au intrat foarte mulți oameni care mi-au devenit prieteni. Tu, draga mea, ești prietena mea și prima prietenă a fiicei mele. Da, prima prietenă a fiicei mele! Tu ești!

 3. Reply

  Nasterea e doar a voastra, femei iubite. Doula e cea care doar va aduce aminte ca puteti, chiar si atunci cand uitati… e cea care preia grijile… ca voi doar sa nasteti… sa nasteti doar cu iubire, cu incredere, in siguranta, voi cu bebelusul vostru/bebelusii vostri.

 4. Reply

  Irina, cand te-am cunoscut ti-am simtit sufletul. Voia sa iasa …sa se exprime, printre frici si intrebari, printre programari si indoieli… simteam totusi ca sufletul va izbuti. De obicei merg la nasteri cu mamici pregatite, indiferent de metoda, dar stiind beneficiile, prefer sa fie pregatite Hypnobirthing, cu mamici cu care cladesc o relatie de incredere, insa cand accept sa fiu Doula "pur si simplu" ma bazez pe instinct 100%. Si iata ca desi pareau multe… impotriva nasterii naturale am zis merg impreuna cu aceasta femeie si mi-am asumat alegerea. A fost o decizie care avea sa imi aduca lacrimi de bucurie… si dovada ca trebuie sa iti asculti instinctul. Si tu ti l-ai ascultat si astfel toti cei potriviti ti s-au alaturat. Isabella a venit intampinata de multi oameni si multe energii perfect aliniate ca totul sa iasa bine.
  Inca imi aduc aminte cum te incalzeam ca ursul 🙂 dupa nastere… intr-un fel am facut noi skin to skin pentru reglarea temperaturii… si a emotiilor, pentru vindecare.
  Te iubesc si iti multumesc pentru ca ai comunicat liber cu mine, soul to soul, woman to woman, si intr-un timp relativ scurt am miscat muntii.
  Doula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.