2 comments
11th November 2017
Share:
Maraton de dezvoltare personală pe 15 noiembrie 2017
Maraton de dezvoltare personală pe 15 noiembrie 2017.

15 Noiembrie 2017, ziua maratonului de dezvoltare personală (profesională, socială și spirituală)

Ziua de 15 Noiembrie 2017 va fiu ziua în care voi participa la un Maraton de dezvoltare personală. Patru evenimente în 13 ore și jumătate, care se adresează femeilor și bărbaților în egală măsură, pentru dezvoltarea lor profesională, socială și spirituală, după cum urmează:

1. GPeC Summit, 14-15 Noiembrie 2017, conferință E-Commerce & Marketing Online Premium, dedicat antreprenorilor (dezvoltare profesională)

GPeC Summit 2017
GPeC Summit 2017

Mai am doar jumătate de an până ”contractul ” meu de MAMA FULL TIME expiră, așa că, de ceva vreme, am început să-mi caut un job, pentru a suplini venitul familiei.

Cum întoarcerea la vechiu job, în imobiliare, nu mai este o opțiune, deoarece din februarie 2018 ne mutăm în Olanda, țara de origine a lui Schmitzy, și cum oamenii cu care rezonez și pe care-i susțin sunt în România, am căutat să rămân cu un picior ancorată în societatea românească, de care mă leagă prea multe, pentru a pleca pur și simplu.

Online Marketing! Acesta a fost răspunsul tot mai des auzit în capul meu. Îmbină multe din skill-urile și pasiunile mele și aduce și o serie de provocări cărora doresc să le dau curs.

Evident că Facebook și-a dat seama de această schimbare din viața mea și mi-a pus pe perete o reclamă la Conferința GPeC de anul acesta. Cum bugetul meu era epuizat, m-am gândit să ajut un prieten care e-n domeniu și i-am trimis mesaj pe Skype:

Newsman
Newsman

Deci am trimis unui prieten un link către eveniment, ca să-mi spună că este sponsor de trei ani consecutivi și mai mult de atât să-mi ofere o invitație gratuită la eveniment (parcă și acum îmi vine să țopăi de fericire). Mulțumesc NewsMan!

#NoBullshit este unul dintre # Summitului.

2. Eveniment gratuit, pe bază de înscriere, dedicat mamelor

(dezvoltare personală)

Remedii creative pentru combaterea stresului zilnic
Remedii creative pentru combaterea stresului zilnic

Vă ziceam că sunt MAMĂ FULL TIME, deci timpul liber trebuie planificat, iar combaterea stresului zilnic a devenit o nevoie, așa că, am decis să-i aloc timp special.

#MamaTimeOut este un proiect demarat de Florina Badea (blogger, mamă de doi)care ne dă ocazia, nouă mamelor, să ne acordăm timp, timp în care să ne încărcăm, sau după caz, descărcăm bateriile.

Evenimentul durează două ore. Începe la 17:30 și necesită înscriere în prealabil.

3. Eveniment gratuit, pe bază de înscriere, dedicat taților

(dezvoltare personală)

Echilibru Copil-Tehnologie Modern Dad`s Challenges
Echilibru Copil-Tehnologie Modern Dad`s Challenges

Unul dintre lucrurile care-mi aduce zilnic stresul în vizită este tehnologia. Vă fac niște lămuriri, că e bine și rău în același timp.

Mă bucur de tehnologie atunci când îmi ușurează viața (mașina de spălat rufe, cea de spălat vase, plita electrică sau cafetiera, etc …), DAR mai este o latură a tehnologiei, cea digitală, care-mi trece pragul mult prea des și care îmi aduce o porție nedorită de STRES.

O parte din STRES este din cauza dependenței. Da sunt dependentă de a ști ce se întâmplă în online. Sunt dependentă de feedback-ul imediat, pe care-l primesc din online.

Nu-i de mirare că independent de dorința mea, am reușit să-i predau și fiicei mele, de doar 18 luni, dependența de tehnologie.

Pentru că sunt îngrijorată de cum îi programez creierul fiicei mele, prin prisma transformărilor pe care tehnologia le-a adus în viața mea, ascult acum ”The Cyber Effect” (A Pioneering Cyberpsychologist Explains How Human Behavior Changes Online) scrisă de PhD Mary Aiken. Cartea mi-a dat multe de gândit încă din primele două capitole.

Cum nu ne putem retrage în Tibet pentru a scăpa de epoca digitalizării, că v-am zis că ne mutăm în Olanda, caut o metodă în care să reduc riscurile aduse de supraexpunerea la tehnologie..

Așa că tema ECHILIBRU COPIL-TEHNOLOGIE mă interesează enorm. Subiectul se va dezbate în cadrul celei de-a cincea ediții Modern Dad`s Challenges, organizată de Sofia Frunză (blogger, mamă de doi).

De data asta, evenimentul (gratuit) este dedicat TĂTICILOR, iar înscrierile se pot face pe blogul Sofiei, www.frunzăresc.eu, unde găsiți toate detaliile despre speakeri, sponsori și surprize.

4. Eveniment de responsabilizare socială, pe bază de înscriere sau SMS, dedicat românilor (dezvoltare socială și spirituală)

Donează și tu prin sms, 2 euro, pentru CENTRU Refugiul Părinților #pentruMagicHome
Donează și tu prin sms, 2 euro, pentru CENTRU Refugiul Părinților #pentruMagicHome

Tot pe 15 Noiembrie, m-am înscris să iau loc, timp de o oră, de la 10:00, pe scaunul din Galeria GALATECA, din strada C.A.Rosetti nr. 2-4, în semn de solidaritate pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, unde voi medita (Loving Kindness, de la minutul 48.36).

Mie mi-a mers în cele mai ascunse locuri ale sufletului aceasta Campanie, pentru construirea unui CENTRU (Refugiul Părinților), unde să pună capul pe pernă părinții copiilor diagnosticați cu cancer, aflați în grija celor de la Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni.

Sigur, că în adâncul sufletului meu, îmi doresc să nu aflu adresa exactă a acestor locații, dar viața este plină de încercări și lecții, de tot soiul. Așa că niciodată nu spun niciodată.

Campania, care se va încheia atunci când vor fi adunate cele 100.000 de sms la 8844, a câte 2 euro fiecare, are din punctul meu de vedere un impact remarcabil de implicare în comunitatea mea online de pe Facebook.

#pentruMagicHome vine la doi ani de la tragedia #Colectiv și ne ajută pe noi, românii, să ne implicăm în viața socială, să simțim că facem parte dintr-o comunitate care se susține și la greu, nu doar la bine. Ne ajută în procesul de vindecare a neajunsurilor sociale pe care fiecare le resimte individual. Ne ajută să oferim, să ne simțim apreciați și iubiți. 

Cred că fiecare știe un părinte al cărui copil a fost diagnosticat cu cancer. Nu-i nici o rușine. Nu-i timpul să ne fie milă sau să îi evităm. Chiar și cuvântul tragedie l-aș evita, că o astfel de perspectivă ne-ar despărți mai repede de pruncii noștri. E timpul să le fim alături! Să-i ajutăm să le fie privirea mereu plină de compasiune și iubire, ca să-și hrănească pruncii cu speranță.

Niciun părinte, al cărui copil este diagnosticat cu cancer, n-ar trebui să renunțe la a-i fi alături copilului pentru motivul că ”N-am eu bani de București”!

Refugiul Părinților va fi locul unde datorită implicării noastre, părinții copiilor bolnavi de cancer vor avea unde să tragă, atunci când vin cu ai lor prunci în Capitală, pentru tratament. 

Așa că miercuri, 15 noiembrie 2017, iau startul la un maraton de dezvoltare personală (profesională, spirituală și socială), pe care mi-am luat angajamentul să-l duc până la linia de sosire.

 ”What else can you do for people, but inspire them?”

(Bob Dylan) 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)
  1. Reply

    Ești tare, Schmitzo! Să îl duci la bun sfârșit. La Florina ne vedem (sper să nu apară nimic neprevăzut). :*

    1. Reply

      Inițial aveam doar două planificate, apoi a apărut oportunitatea de a participa la GPeC și invitația de la Florina a fost cireașa de pe tort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.