No comments
3rd August 2018
Share:
Toate dorințele devin realitate.
Toate dorințele devin realitate.

Minunile pe care le face vocea

Cred că abia azi m-am prins de minunile pe care le poate face vocea. Adică abia azi pot scrie două vorbe despre vrăjile de care-i capabilă vocea mea și nu doar a mea.

În vara lui 2008, pe vremea când făceam cinci ore cu trenul de la Mamaia la București, am citit o carte pe nerăsuflate: Vocea mea te va însoți – Povestiri didactice de Milton H. Erickson. Felul în care-și imita pacienții și rezultatele din terapie, mulțumită vocilor neobișnuite pe care le folosea, m-au dat pe spate.

Apoi, schimonoseala și ironia din vocea lui Richard Bandler – care l-a admirat pe Erickson – pe care le folosea cu clienții lui, au venit ca o confirmare.

Și am început să caut. Să caut voci! Să le caut în capul meu. Ce voci îmi mai amintesc? Care-i tonul lor? Ce stări îmi dau? Ce emoții îmi crează?

De la vocea senzuală a unui coleg de facultate, cu care nu mă mai săturam de stat la telefon, până la vocea profei de chimie. Ambele voci mi-au dat fiori pe șira spinării. Dacă una avea gustul pasiunii și al erotismului, cealaltă avea gustul fricii și al tirăniei.

Și apoi m-am surprins pe mine și vocile mele. Le salut pe cele de gaiță, pline de văicăreli și remarci necuviincioase, dar le salut și pe cele lipsite de pițigăială și pline de iubire și compasiune.

O salut și pe vocea mea de moldoveancă, în care folosesc un accent puternic, care mă face să râd, mă binedispune, mă scoate din pase nasoale și mă mobilizează de numa-numa.

Ba chiar am zis să-mi scriu și o scrisoare cu vocea mea de moldovenească:

Toate visele se materializează, inclusiv aista

Elo,
ai fost de trei ori mai rotundă. Prima oară prin clasa a XII-a, cred că aveai vreo 51 de kg, apoi pe la 21 de ani cred că ai ajuns pe la un 52, dar la 30 de ani ai bătut 60-ul.
Ți-a luat cam un an să cobori sub 50. Acolo-i zona ta de confort și de dat din gene și mers confident pe tocuri. Recunoaști bre!
 
Aistea-s amintiri făi fată! Istorie! Că pe la 36 de ani ai rămas gravidă … și lucrurile au fost grozave până în luna a noua, când cred că ai atins 63-65 de kg. 
Știu, sunt femei care iau și 40 de kg în sarcina, de fapt chiar cunoști una, dar nu-i vremea de comparație, cel puțân nu cu ieli.
Remember! Ti poți compara numai cu tine, că altfel frustrarea și nefericirea ti paști. Parcă ai absolvit lecția asta, fie și în RR.
Na ja! Bun! Ai luat 13-15 kile în sarcină și după naștere toate bune și frumoase, erai deja înapoi la 54.5 kg, cu vergiturili di rigoari. Că așa ce burtă mare și plină cu lichid și o fetiță de 4,2 de-ai avut, di lumea zicea că faci gemeni.
 
Și uite că de atunși au trecut 2 ani și trei luni și ai 58 de kg. Nu 48, 58! N-am scris greșât, iar cântaru-i nou.
 
Și ai stat și ai analizat situația asta luni întregi. Ba chiar i-ai sărit la gât bărbatului, că el ti hrănește, adică el e responsabil cu gătitul … numa` că el nu-ți vâră și pe gât mâncarea.
 
Și sâmbătî, după ce te-ai mai uitat o tură luuung în oglindă, m-am gândit să ti ieu di-o aripă și să-ți zâc:
 
Soro … asta e! Aici ești acum. De la XXS la S și M. De la 6 pachețele, la burtă dureroasă celulitoasă, până și dânsa are textură moale de gogoașă. Nu-i bai! 
 
Numai că dacă ți-a ajuns și te-ai hotărât să-ți numeri caloriile și să ajungi la 49 de kg, ține-te soro de treabă. Ușor nu e la început, dar știi bine că după o vreme ti saturi și dintr-o sălățică de 150 de calorii.
 
Deci … te-ai văicărit 27 de luni, plus sau minus primele 6 luni, pe care ți le luaseși repaus. Acum nici nu mai alăptezi. Gata! Scutește-te de atâtea dureri celulitoase. Nu de alta, dar mâine-poimâine o să-i porți pică fiică tii sau bărbatului că te-a lăsat gravidă. O dai în altele! 
 
Deci lasă soro Prosecco-urile și Sekt-urile, pune de respiră când ești praf cu nervii, în loc să bagi o ciocolată sau pâine cu gem de căpșuni, de ăla bun de-a făcut bărbată tu și respiră soro: inspiră-expiră … fii mindful … că de aia ai dat sute de euro, dacă nu mii, pe cărți și programe de dezvoltare personală, ca să ai resurse să-ți îndeplinești dorințele. 
 
Așa că iată-te! În punctul 1+, că punctul zero o fost duminică, când te-ai logat pe myfitnesspal. Spor la numărat calorii, la gătit, la planificat, la shopping și să vezi ce tare o să fie când o să poți să faci și sport și să mănânci 1200 de calorii, să bei un pahar de Prosecco și să porți și pantaloni albi mulați.
Dar până atunci ia-o cu începutul, ca la manual! Crează-ți o nouă rutină de mâncare. Mestecă, respiră! Hrani Yoga Soro! Măsoară-te. Testează! Învață! Fii disciplinată și responsabilă, că ăsta-i corpul … altul nu mai primești, și s-a pus grăsime pe organe soro și mai bine apucă-te acu`, cât te mai țin genunchii decât să te aud văicărindu-te mai târzâu. Îți zice sora ta, care o slăghit 11 kile acu` 9 ani.
Hai poftî bunî!
Și pe lângă intenție, se presară o emoție elevată și o vizualizare cu Ela balerina și rețeta-i gata!
To be continued …

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.