No comments
14th September 2016
Share:

Îmi vine să încep cu o strigare: Lume, lume! Am imaginea unui băiețel care vinde ziare în vreme de război, iar acum strigă ediția în care războiul s-a încheiat 🙂

Așa că lume, lume…vine la București, tocmai de la Cluj, în acest weekend Prof. Daniel David, tipul pentru care m-aș muta la Cluj (așa e cunoscut la noi în familie, pentru a avea privilegiul de a-l avea profesor la Facultatea de Psihologie…sunt în negocieri cu Schmitzy pe tema asta :D). Bine, dumnealui este o somitate în domeniul psihologiei românești și cu o perspectivă sănătoasă asupra reformei sistemului educațional.

Pe lângă multele publicații în română și engleză are și un blog pe care-l citesc cu drag. Unele lucruri încă nu le înțeleg pentru că merge în profunzimea lor, dar pe multe dintre ele le pricep și rezonez cu ele. Îmi place că a abordat acest subiect FERICIREA – STAREA DE BINE care-n România nu e la mare căutare, deși din moși strămoși am încorporat în urările noastre cuvântul fericire.
Dobândirea fericirii, a stării de bine este un subiect prea puțin discutat sau predat  în școlile românești. De vreo două decenii s-a desprins din psihologie această latura a psihologiei pozitive, care pune la îndemâna oricui metode de cum poate deprinde starea de bine. Da, sunt metode, deci pot fi deprinse. Eu mă documentez abia din 2014 pe această temă, când în mintea mea s-a produs un click. Am asociat fețele lungi ale românilor cu tristețea. Am ajuns la lipsa zâmbetelor și apoi la statistici despre fericire, în care ne poziționam în a doua jumătate … și uite așa a luat naștere Ora despre Fericire, din dorința de a ajuta românii să cultive starea de bine și să culeagă în orice clipă roadele ce vor presăra drumul lor spre fericire.

Prof. Daniel David a publicat și Psihologia Poporului Român…o lucrare impresionantă, rezultat al muncii multor cercetători români timp de un deceniu, lucrare care mi-a clarificat multe lucruri.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici. E un eveniment mic, de 30 de persoane, pe 17 septembrie 2016 la București, la Palatul Noblesse (chiar lângă blocul meu :))…despre fericire…despre starea de bine.

”Inscrieri: va rugam sa apelati numarul de telefon 0725 942 085 sau sa ne scrieti la adresa de e-mail cultural@palatulnoblesse.ro.
Rezervarea se face prin confirmarea ordinului de plata.

Loc de desfasurare: Palatul Noblesse – Lifestyle Palace, aflat in inima Bucurestiului, str. Sfintilor, nr. 7, in spatele Spitalului Coltea.”


Pam-pam!

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.