No comments
1st June 2016
Share:

Scrisoare deschisă către fiica mea

Draga mea fetiță,

am ales să-ți fac azi, de 1 Iunie, o promisiune care-mi va fi sumarul manualului folosit în creșterea și educația ta.

Mulțumesc că ne-ai ales să-ți fim părinți.

Mii de mulțumiri că ai ales să te naști (știu că nu ți-a fost ușor) și să intri în viața noastră dintr-un sărut de noapte bună într-o noapte călduroasă de iulie.

Îți sunt recunoscătoare că ai ales să-ți petreci 289 de zile în interiorul meu și că ai ales să trăiești chiar dacă nașterea ta a fost una elaborată.

Îți mulțumesc că ”ai ales să-mi faci cunoștință” cu câteva femei minunate, a căror prezență mi-au adus multă bucurie, liniște și vindecare de frica durerilor nașterii.

Îți sunt pe viață recunoscătoare că mi-ai înlocuit graba, îndoiala și frica cu relaxarea, încrederea și dragostea, o dragoste pe care n-am mai simțit-o până să te naști tu, o dragoste pentru viață și pentru oameni pe care nu o pot descrie, o dragoste care-mi face pielea de găină și mă îmbată de fericire.

Îți mulțumesc că prin prezența ta am reușit să-mi înțeleg în sfârșit mama și să-mi iert părinții, pentru că m-au crescut cum au putut ei mai bine.

Îți mulțumesc că într-o clipită ai reușit să semeni atât de multă fericire în familia noastră și a celor care ne cunosc, prieteni dragi care s-au bucurat enorm că am devenit părinții tăi.

Îți mulțumesc că încă din săptămâna 30 de sarcină ai ales să ne zâmbești, iar de când te-ai născut ne-ai vindecat sufletele cu zâmbetul tău cuceritor. Recunosc că te priveam ore-n șir pentru a-ți vâna zâmbetele terapeutice.

Plâng de bucurie că ai ales să descoperi lumea în compania mea, al tatălui tău, a familiei noastre mari (un străbunic, patru bunici cu a lor creații) și a prietenilor noștri numeroși de aici și de peste mări și țări.

Ziua Internațională a Copilului, prin prisma ochilor de mamă

Și pentru că sosirea ta în lumea noastră a fost plină de revelații și atât de tămăduitoare (cel puțin pentru mine) vreau să-ți fac un șir de promisiuni de care să mă țin, pentru zilele când poate mă voi dezechilibra din cine știe ce motiv.

Îți promit că te voi iubi necondiționat și indiferent de ce vei face, îți promit că nu te voi bate, nu voi țipa la tine și nu te voi pedepsi. Voi face tot posibilul să te simți în siguranță și să-ți cunoști și apreciezi valoarea.

Te asigur că nu te voi minți și nu-ți voi băga în cap tot soiul de dulcegării cum că ești cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă…mă rog cea mai cea, ci te voi susține și voi fi lângă tine ori de câte ori te împiedici pe drumul tău. Te voi ajuta să-ți înțelegi emoțiile.

Voi avea grijă să nu te oblig să faci lucruri pentru că așa trebuie, sau pentru că toată lumea le face. Vom lua pas cu pas fiecare zi și vom dezbate ce-i de dezbătut când avem păreri diferite.

Îți promit că voi consuma alimente cât mai bogate în nutrienți și pe perioada alăptării pentru ca tu să ai o imunitate crescută și să fii cât mai sănătoasă.

Te voi ține în brațe ori de câte ori plângi și îți este greu.

Îți voi schimba scutecul murdar indiferent de loc sau oră.

Voi avea grijă să te las să-ți faci singură păreri despre oameni și viață fără a-ți impune amprenta prejudecăților mele.

Voi fi atentă la talentele tale și te voi ajuta să ți le dezvolți.

Te voi lăsa să experimentezi viața, dar te voi supraveghea pentru a fi în siguranță, asta până când voi vedea că ai discernământ.

Te voi lăsa să explorezi lumea-n lung și lat, dacă vei dori, și oricât de mult aș vrea să te țin fizic lângă mine te voi încuraja să treci orice graniță. Până te vei simți în stare să cutreieri lumea, voi profita pe deplin de acești primi ani în care mă voi scălda în energia prezenței tale.

Promit că voi continua să învăț zilnic și că nu te voi îndoctrina cu obiceiuri de pe vremea mea.

Îți voi arăta iubirea mea în fiecare moment și voi lupta să-ți fiu un bun mentor.

Te voi ajuta să deprinzi valori morale precum , blândețea, curajul, umanitatea, iubirea, creativitatea, înțelepciunea, compasiunea, recunoștința, iertarea, modestia, optimismul, speranța, bucuria și umorul, spiritualitatea (sensul tău pe lume).

Îți voi citi și poveștile de pe vremea mea însă voi dărâma mituri precum că se întâmplă minuni dacă te dai de trei ori peste cap, sau că în orice moment îți va sări Zâna cea Bună în ajutor.

Îți promit că vei învăța să faci economie la resursele naturale, care credem că ni se cuvin doar pentru că putem plăti pentru ele, pentru ca și în viitor copiii tăi să aibă apă potabilă și curent electric.

Așa că scumpa mea copilă, cu zâmbet cald și pur, îți mulțumesc că m-ai ales să-ți fiu mamă, după ce mi-am găsit drumul prin Ora despre Fericire, după ce am căpătat claritate în minte și în suflet și mi-am definit intențiile.

La mulți ani draga mea copilă!

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.