No comments
22nd September 2018
Share:
Schimbările profunde au nevoie de timp.
Schimbările profunde au nevoie de timp.

Schimbările profunde au nevoie de timp

Era un pic trecut de ora prânzului. Ne pregăteam să părăsim zona bucătăriei, unde serviserăm masa toți trei. Isabella ne-a ajutat la strâns masa și a pus o caserolă în frigider. 

-Mami, look where Elsa is!

Mă îndrept spre ea, ca să o găsesc pe Elsa în frigider.

-Well, cold doesn`t bother Elsa anyway, răspund în timp ce primesc următoarea întrebare.

– Mami, what`s this?

– Kefir.

– I want some, please.

Am luat o ceșcuță mică și zdravănă de pe raftul de lângă frigider și am umplut-o pe jumătate cu kefir. Apoi ne-am retras în living room.

Mă așez cu grijă pe o canapea micuță cu o ceașcă de cafea în mână. Iau o gură, în timp ce o observ pe Isa cum se cocoață pe vârfuri pentru a pune ceșcuța cu Kefir pe biroul meu.

Ceșcuța însă aterizează sub birou și sute de stropi sar într-o milisecundă pe o rază de trei metri. Sub masă nu ajunge niciun strop, însă scaunul de catifea, trei rafturi cu cărți, pardoseala, pantalonii și șosetele Isabellei păreau stropite la bidinea cu kefir.

Isa se întoarce spre mine cu umerii ridicați. O privesc blând și îi spun că am nevoie de câteva prosoape de hârtie și o lavetă de microfibră, to clean up the mess.

M-a bucurat reacția mea însă. Nu m-am enervat, nu m-am supărat, nu am ridicat tonul vocii, nu am certat-o din priviri, nu am oftat revoltată.

Mă gândeam acum la ce știu despre îndepărtat pete de pe material de catifea.

”Îndepărtează surplusul de produs cu hârtie prin tamponarea suprafeței. Apoi cu burețelul magic șterge petele care au întrat în material.”

– Mami, can you also clean my socks?

– Yes. Take them off and put them in the washing machine, please.

Și uite nu m-am supărat nici pe mine că am lăsat-o cu chefirul în sufragerie și nici pe ea că l-a vărsat. Nu m-am supărat nici că a trebuit să curăț, în loc să-mi beau a doua cafea în tihnă.

Am zâmbit când mi-am dat seama că schimbările profunde de comportament se produc, chiar dacă uneori durează ceva mai mult timp – de la 21 de zile până la un an, zece sau chiar douăzeci – și eram recunoscătoare că, deși nu aveam una din cele mai bune zile ale mele, am avut o reacție atât de calmă.

Și sunt recunoscătoare că, deși nu am fost calmă sau blândă de câte ori mi-am dorit, înverșunarea cu care-mi doresc să mă port mereu cu blândețe îmi arătă în momente ca acesta, un semn că sunt pe drumul cel bun.

As my BFF Cris says:

– Adaugă ZI de ZI câte o picătură de apă curată într-un pahar cu apă murdară și o să vezi că într-o zi apa din pahar va fi curată.

 

 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.