No comments
7th November 2017
Share:
Unde putem dona haine noi sau uzate în București?
Unde putem dona haine noi sau uzate în București?

Unde donăm articole de îmbrăcăminte și încălțăminte?

Suntem așteptați să donăm articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, noi sau uzate, potrivite copiilor cu vârste între 4 și 14 ani, în locația special amenajată în Parcarea Băneasa Shopping City, la inițiativa lor și a celor de la de SOS Satele Copiilor România, pentru a preveni abandonul școlar.


Disclaimer: Nu îți cer să mergi să donezi, ci azi îți ofer șansa să te gândești la responsabilitatea socială, la implicarea sau neimplicarea ta, pe termen scurt, mediu și lung, asupra întregii țări.

Te invit să gândești MARE! Poate suntem chiar noi generația care e de tură să înceapă să aibă grijă de alții, necondiționat.


Ce spun statisticile despre abandonul școlar în România?

Conform celui mai recent Monitor European al Educației și Formării, publicat în noiembrie 2016, 19 din 100 de copii abandonează școala în zona urbană,  27 din 100 abandonează școala în mediul rural și 6 din 100 părăsesc școala în orașele mare (aici cred că sunt incluși și copiii retrași de părinți pentru homeschooling).

Două milioane de copii, din cei 4 milioane cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, după cum arată raportul din 2016 realizat de Salvați Copiii, iar 300.000 de copii se află în afara sistemului de educație, conform studiului făcut de UNICEF, în 2017.

Care-s consecințele abandonului școlar pe termen lung?

Nu sunt sociolog, dar faptul că am dat pe la școală mă ajută să pot face câteva proiecții pe termen lung:

  • cu cât crește numărul oamenilor neșcolarizați cu atât ne crește și riscul de țară (face parte din  nivelul de educație financiară a fiecăruia);
  • nivelul de trai va fi unul mai scăzut, pentru că oricât de bine o vor duce unii, la nivelul tării cu toții contăm;
  • dobânzile impuse de Banca Națională vor fi și mai scumpe, deci împrumuturile implicit;
  • investițiile străine vor scădea, pentru că România nu va fi considerată un partener stabil și previzibil;
  • corupția va lua amploare și va fi și mai dificil de eradicat.

Astea sunt câteva aspecte care-mi vin în minte ca rezultante ale abandonului școlar și lipsei de educație, întărite de vorbele unui militant pentru schimbarea normelor educației:

Lipsa de educație este o amenințate la siguranța națională! (Marian Staș, profesor)

De ce ar trebui să donăm, în loc să aruncăm?

Gunoiul nostru este comoara altcuiva!

Oricât de urât am fost învățați că este cuvântul gunoi, vreau să pledez pentru frumusețea lui. Hai ne gândim la ușurința cu care aruncăm lucruri sau la ușurința cu care ieșim din unele relații.

Și hai să ne gândim și la bucuria din ochii unei persoane atunci când le-am oferit ceva de-al nostru. Sau hai să ne gândim la relațiile fericite pe care oamenii cu care noi nu mai avem relații, le au cu alți oameni. Adevărate comori!!!

Nu fac apel la voi ca să mergeți la cumpărături și să cumpărați haine și încălțăminte. Apelul meu este altul:

  • să vă faceți timp și să sortați hainele copiilor voștri și încălțămintea lor, cele pe care ei nu le mai poartă și să mergeți până pe 26 Noiembrie să le donați.

Știu că timpul este o resursă valoroasă, dar puteți să implicați copiii în acest demers de sortare, ca o lecție de responsabilitate socială, pe care cu acest prilej le-o puteți preda chiar voi.

Și mai fac un apel:

  • să le creșteți responsabilitatea socială și prietenilor voștri, colegilor voștri, celor care au copii cu vârste între 4 și 14 ani și care au sigur ticsite dulapurile cu lucruri pe care nu le mai poartă.

Și încă ceva:

  • este în regulă să nu vă implicați acum, în această campanie de responsabilitate socială, inițiată de Băneasa Shopping City în parteneriat cu SOS Satele Copiilor România. Campania impactează doar 1000 de copiii, din cei 2 milioane care au dificultăți financiare. Deci puteți alege să vă implicați în altă campanie.

Iar dacă totuși doriți și vă faceți timp să donați articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte, noi sau uzate, o puteți face până e 26 NOIEMBRIE 2017, în Parcarea Băneasa Shopping City, la punctul de colectare din fotografia de mai jos:

  • de luni până vineri între orele 12:00-20:00
  • iar sâmbăta și duminica între orele 08:00-20:00
Centru donații parcare Băneasa Shopping City
Centru donații parcare Băneasa Shopping City

It’s OK to Help Them Dream!

#HelpThemDream #Doneaza #SOSSateleCopiilor #TogetherForTomorrow #BaneasaShoppingCity

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.