No comments
1st May 2019
Share:
Trăiește cu inima deschisă
Cum poți trăi cu inima deschisă?

Mă uitam în draft-urile pentru care nu mi-am făcut timp să le termin ca să le public, dar unul mi-a atras atenția, cel în care concluzionam că emoția dominantă a lui 2018 a fost furia.

Așa a fost și parcă tot n-aș vrea să vorbesc despre asta. Însă da, am fost furioasă că nu eram iubită (de bărbat, de copil, de familie) așa cum își dorea ego-ul meu. Sigur că le-am reproșat asta ori de câte ori mi s-a umplut paharul, dar acestea nu mi-au adus mai multă iubire, ba chiar reproșurile au ridicat ziduri înalte, greu de escaladat, pentru ca ei să ajungă la inima mea.

Vedeam că nu ajută arătatul cu degetul, dar nu mă puteam abține. Vedeam că mai mult rău fac, dar nu puteam să nu spun ce am pe suflet. Așa că tot anul 2018 a fost anevoios, un an în care am cheltuit mulți bani, că dependența mea de shopping ”mă salva” la greu, un an în care am fost mai mult materie decât energie, de unde și duiumul de achiziții făcute online.

Spre final de an m-am reapucat de fumat, după 10 ani de pauză. M-am lăsat de câteva ori de atunci, chiar și pentru cinci săptămâni, dar nu am reușit să accept și să renunț la emoțiile care-mi activează această dependență. Nici de dulciuri nu am reușit să mă las, iar pofta de ele evident că apare atunci când nu mi-e bine. Deci mai am de lucrat la observat și renunțat la emoții.

Am avut și momente bune, în vacanța din Corsica de exemplu, sau în cea de pe Costa Blanca, pentru că mediul meu era diferit de cel de acasă și nu se activau vrutele și nevrutele cu una cu două, dar mult prea puține în comparație cu cele mai puțin plăcute. Vorbe dure, nopți nedormite și gânduri care m-au ținut în cercul furiei îmi alimentau starea ca un dealer care nu rămâne niciodată fără marfă.

Am ales să ies din acest cerc și să-mi păstrez în același timp mediul: casa, bărbatul, copilul, șamd. Am citit mult. Am încercat anumite tehnici. Și am reușit cu succes, cel puțin pe un plan, în relația cu fiica mea, pe care am fost furioasă că nu mă iubește la fel de mult ca pe tatăl ei.

Pentru că nu mai am rodaj la scris și îmi caut mult cuvintele până tastez unul, o să spun direct cum am reușit să îmi îmbunătățesc de la cer la pământ relația cu fiica mea, la care nu am mai ridicat tonul de șase săptămâni. ”SIMPLU”! Mi-am deschis inima!

Cu ce tehnică mi-am deschis inima?

Încă îmi sună ciudat când citesc ”să-mi deschid inima”, probabil de la convingerea că ce nu poți vedea sau atinge, nu există mi se trage.

Mi-am deschis inima cu ajutorul unei meditații ghidate (în limba engleză), pe care am cumpărat-o de pe site-ul www.drjoedispenza.com, care se numește Blessing the Energy Centers I, în care autorul ne trece prin cei șapte centri energetici ai corpului, cel al inimii fiind al patrulea și ne învață cum să binecuvântăm fiecare câmp în parte.

Sigur, că Joe Dispenza ne invită în toate materialele lui video de pe youtube să ne schimbăm înainte de a ne ajunge cuțitul la os, dar evident că nu am făcut-o, deși cumpărasem meditația cu multe luni înainte de umplerea paharului.

Long story short, a ieșit soare și pe strada mea, unde culmea e că eu am adus norii, mai întâi cu gândurile, apoi cu emoțiile generate de ele, apoi cu emoțiile care au generat alte gânduri și tot așa.

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.