2 comments
29th January 2018
Share:
Ascultă-ți corpul!
Ascultă-ți corpul!

Viața de emigrant | Episodul 4: O vizită neașteptată! 

Ca să ajung la finalul ăla fericit, pe care-l aștept cu sufletul la gură atunci când mă uit la un meci, film, interviu, sau atunci când merg într-o vizită, ori atunci când citesc o carte, trebuie să trec prin firul acțiunii, iar desfășurarea acțiunii nu-i numai cupcakes and rainbows.

Ei bine, în frenezia asta a mutatului în Olanda, cu o haltă de câteva luni, spre doi ani, în Germania, nu mi-am mai făcut timp să fac o vizită în interiorul meu, că dehh, am fost ocupată, nu glumă, cu planificatul, împachetatul și acu` cu despachetatul. N-o să zic că suntem încă șocați de câte acareturi avem, deși sigur are legătură cu descoperirea mea de dimineață când mi-am aruncat o privire în oglindă, prima sâmbătă de după nefericita zi de vineri, din bula online în care mă manifest.

Chipul meu este acoperit de acnee, într-un hal fără de hal, acnee, pe care de data asta am și pozat-o, în caz că voi face vreo dezvăluire senzațională cu înainte și după, care face ce face și periodic îmi trage câte-o vizită, deși vă jur că nu i-am zis unde stau. Și cum cred că nu cremele-s soluția problemei mele, am început iar să caut prin interior, ba chiar am stat de vorbă și cu Plexul Solar.

Și din link în link, dau peste chakra specifică zodiei mele, de Rac:

AjnaChakra celui de al treilea ochi 

Chakra care îi dă forță și energie nativului Rac este Ajna, poziționată chiar în centrul frunții, deasupra punctului în care se unesc sprâncenele. Ajna este cea care controlează tiroida, dar și glanda pituitară. Aceasta chakra este cea care controlează în cea mai mare măsura și sistemul nervos central.

Atunci când este în echilibru, Ajna aduce Racului o intuiție ieșită din comun, creativitate și imaginație, înclinația către spiritualitate și meditație, abilitatea de a percepe și acele aspecte extrasenzoriale care scapă de multe ori celor din jur.

Atunci când este în dezechilibru, Ajna aduce introvertire, autoizolare de ceilalți, sentimentul de singurătate emoțională, sensibilitate exagerată, înclinația către depresie și gânduri negative.”  

După ce am citit rândurile astea am rămas mască. Am căutat alte explicații, în engleză, ca să aflu că bolile de care suferă o persoană a cărei Ajna este în dezechilibru afectează:

 • urechile
 • nasul
 • ochii
 • tiroida

Da! Numele meu este Ela și uneori Ajna ”mea” este în dezechilibru. Să le luăm cronologic:

 1. din anul 1997, când bate vântul, indiferent de temperatura de afară (iarnă sau vară la 30 de grade), mă dor urechile, de-mi explodează capul (!!! singura dată când nu am avut problema asta, deși m-am plimbat pe malul mării, oceanului și am alergat, a fost Noua Zeelandă, unde am avut un sentiment de apartenență pe care nu l-am mai simțit nicăieri în lumea asta); medicii ORL-iști la care am apelat mi-au spus că nu sufăr de nicio boală;
 2. din 2006 mi-am pierdut simțul mirosului, după o răceală puternică, la care nu există leac medicamentos;
 3. în perioada 2006-2017 mi-am pierdut vocea de mai multe ori;
 4. în 2010 sau 2011 mi-au fost depistați ganglioni pe tiroida dreaptă;
 5. în septembrie 2017 mi-a apărut la ochi ”ceva”, care nu mi-a trecut nici acum;
 6. în ianuarie 2018 am fost diagnosticată cu o boală autoimună a tiroidei și un ”început” de hipotiroidism … încă nu am finalizat investigațiile medicale (urmează ecografia tiroidei) …

Până să devin mamă, treburile astea cu energii, fizica cuantică, chakre mi s-au părut ceva voodoo. De prin 2014 mi-am dat seama de puterea gândurilor, dar până să pricep ce-i cu intenția din spatele gândului și cu puterea intuiției a fost cale lungă și cred că încă n-am ajuns nici la jumate.

De când sunt mamă nu o dată m-am trezit în situația de a fi deranjată de un comportament al fiicei mele. Cum mintea mea spunea că ea este un copil bun și nu are intenții rele, că n-are nici doi ani (de unde să știe ea cum stă treaba cu polaritatea dintre bine și rău la vârsta asta?) am început să caut în altă parte sursa deranjului meu emoțional.

Așa am dat peste o carte care m-a dat cu fundul de pământ: Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” scrisă de Lise Bourbeau, asta după ce nu dintr-o sursă, am citit că fiecare copil, înainte de a se naște, își caută familia în care să se nască pentru a-și ajuta părinții să-și vindece rănile copilăriei (0-6 ani).

Treaba asta încă nu are sens în mintea mea rațională, aidoma: ”ne reîncarnăm pentru a ne rezolva toate problemele pe care nu ni le-am rezolvat în viețile anterioare” …

Na ja!  În loc să fiu cu mâna pe manualul de germană am zis să-mi ascult corpul, să văd ce-mi scapă de m-am umplut iar de acnee? Ce-mi scapă? Ce refuz să văd?

Hakuna Matata!

PS: mi-am amintit de un tratament care a dat roade în 2015, tot în cazul acneei apărute peste noapte. Atunci acneea a dispărut într-o săptămână. Să fi avut de-a face cu faptul că am purtat mănuși și nu m-am mai zgândărit, sau cu faptul că în urma unor lungi introspecții am găsit răspunsul unor întrebări întrebătoare?

Să zicem că MĂNUȘILE au tratat acneea, deși tind să cred că a fost mai degrabă o manifestare a Fugarului.

PS: câteva luni de la această vizită a acneei pot spune că pe măsură ce mi-am mai rezolvat din conflictele interioare, acneea și-a mai luat o pauză, dar nu m-a uitat.

Episodul anterior din Viața de Emigrant. Episodul următor din Viața de Emigrant.

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

by
Gândul că educația primită de la părinți, în special de la mamă, impactează mai multe generații, pune o presiune puternică pe umerii fiecărui părinte, care nu trăiește o viață armonioasă. Cum părintele de același sex are rolul de a ne învăța să ne iubim, să iubim și să dăruim iubire, iar părintele de sex opus ne învață să ne lăsăm iubiți, lucrurile par simple și firești, asta dacă părinții știu cum stau lucrurile cu iubirea. Pentru că autoarea acestui blog, Ela Schmitz, are încă restanțe la capitolul IUBIRE NECONDIȚIONATĂ și VIAȚĂ ARMONIOASĂ, ea s-a decis să pornească în căutarea acestora și să scrie pe blog, până când reușește să le integreze pe pilot automat în viața de zi cu zi. (2015-2019)
 1. Reply

  Atentia, de acord, si la psihosomatica, la echilibru, dar si la alimentatie. Unele alimente produc limfa in exces-lactate, banane, masline…mezeluri..corpul scoate pe unde poate. Scoase o vreme si vezi ce se intampla. De asemenea, acneea transmite si mesajul “nu ma atinge”…
  In alta ordine de idei, ich vermisse dich 🙂

  1. Reply

   La vremea când am scris articolul nu știam de mesajul ”nu mă atinge…”, dar de ceva vreme m-am prins că asta era … ich vermisse dich auch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.